Dinsdag 3 januari was er een “drive Inn”bios voor de jeugd en wel in de Verkeerstuin van de Wagenwerkplaats.

Nu verwacht je dan, dat alle jeugd met skelters, fietsen, botsauto’s zich opstelt op de parkeerplaats in de verkeerstuin. Met een arm nonchalant over het stuur en in de andere hand een beker popcorn, kijkend naar het witte doek. Na eerst 50 cent in de daarvoor bestemd kassa te hebben gedaan.

Echter deze keer was gekozen voor  een andere opstelling, namelijk de tunnel (gelijkwaardig aan die in Monaco)  waar daglicht niet kan komen. De tunnelverlichting was uitgedaan en aan een zijde was het witte doek geplaatst. Een laptop met een beamer, zorgde voor de juiste film op de juiste plaats.

De 25 tal kinderen die zich vooraf warmde draaide met alle voertuigen op het circuit, werden na een gedane oproep verzocht naar de “Bios”te komen. Gezien de beperkte ruimte, deze maal zonder voertuigen maar gewoon zittende op stoelen. Er moesten zelfs stoelen bijgeplaatst worden zodat een enkeling zelf bij het begin van de tunnel moest zitten en de deuren niet dicht konden.

De film die getoond werd, was niet van het kaliber van John Travolta, maar een tekenfilm genaamd “Huisdieren geheimen” Waarbij een jongen met zijn hond spannende avonturen beleefde in “Central Park”.

Wachtende ouders, werden gedurende de voorstelling uiteraard voorzien van koffie met appeltaart.

Het geheel, is toch een spannende locatie in de ambiance van de verkeerstuin, een leuk initiatief.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.