Zondag 2 Juni, Feest bij de Harley Davidson Saloon, want 25 jaar Rock City Chapter & 50 jaar Motor Saloon Amersfoort zijn feiten om te vieren.

Was 1969  het jaar van Woodstock en Flower Power, het was ook het startjaar voor de Amersfoortse Harley-Davidson dealer Motorsaloon. Zo ontstond voor deze achttiende editie van de HOG Rally de naam ‘HOGstock’ HOG staat voor: Harley Owners Groep en heeft wereldwijd allerlei Chapters.

Verschillende motoren hadden dan ook een Flower-Power versiering voor de gelegenheid. Ook de Crew was in kleurrijke shirts gestoken. Dat, en het bijzondere doel dat aan deze rally verbonden werd: “Rock City Chapter had Kinderhospice “Binnenveld” in Barneveld, gekozen als doel waarvoor gereden, en geld opgehaald werd tijdens de 4 dagen van de Rally.

Zo werd het feest eigenlijk driedubbel! De verwachte ongeveer 750 motoren – werden er ongeveer 1100 – dat betekende een stoet van ongeveer 4 kilometer lang en voorafgegaan door Motor Politie.

Het spektakel werd bij de Motorsaloon al ruim van te voren die ochtend voorbereid, want al die motoren moeten wel ergens geparkeerd kunnen worden. Ook de muziekinstrumenten en bijbehorende geluidsapparatuur werd tijdig opgesteld en gecheckt op ’t geluid.

Ook de verschillende hap -, en drankkarren stonden tijdig paraat. Partytenten en parasols, want het zou erg warm worden. Alles keurig en op tijd geregeld, zelfs de toiletvoorziening was voor de gelegenheid uitgebreid met dixi’s.

Ruim voor de verwachte aankomst, verzamelden zich mensen rond het kruispunt Amsterdamseweg – Heliumweg. En ook de kijkers kwamen van alle kanten, al was dat beperkt tot de regio.

Voorafgaand aan de optocht was er al wel een kunstje te zien van een motorrijder met zijspan: op 2 wielen door de bocht. De indruk was dat de zijspan-passagier er even iets minder blij van werd, al was het leuk om te zien.

Na verloop van tijd werden de politiemotoren – die de begeleiding vormden – gespot, camera’s en mobieltjes gingen in de aanslag.

Het was een waar feest om al die verschillende motoren, met even verschillende rijders en bij-/ meerijders te zien.

Hier en daar kwam er wat extra geluid uit dat varieerde tussen sirene achtige tonen dan wel het aantal brullende decibellen. Terwijl op de achtergrond het nummer “Born to be Wild” te horen was.

Nadat de hele stoet gearriveerd  en geparkeerd was, werd het een drinkronde voor de rijders en een kijkronde voor het publiek.

Voor de gelegenheid was de hele hoek van Siliciumweg en Birkt gebruikt, tot aan het laad/los perron gebruikt om motoren te parkeren.

De Band op het – in de vrachtwagen “Koller”- podium, had een prima kwaliteit en een repertoire in stijl, waarmee ze de City deed Rock-en.

Kortom: de sfeer was grandioos, gezellig en kleurrijk, Harley-rijders kwamen dan ook echt van overal uit Europa vandaan.

Bron Logo: Motor Saloon

Sfeerimpressie en hele fotoserie: Nel Groenendijk