Tijdens het schoonmaken van het nestkistje ontdekten de dierverzorgers drie jonge buidelmuizen. “Wij weten niet wanneer de diertjes zijn geboren”, vertelt dierverzorgster Donna van Kempen. “Deze opvallende muizen hebben een buidel waarin zij hun jongen de eerste tijd met zich meedragen. Op deze manier blijven de nieuwkomers verborgen.”  

De jonge buidelmuizen worden blind geboren en verlaten de buidel van hun moeder pas wanneer hun oogjes opengaan. “Vanaf dat moment kunnen wij de jongen pas opmerken“, zegt de dierverzorgster. “De moeder legt hen dan in een nestje waar de jongen worden gevoed”. De buidelmuizen zien er goed uit, het is nog onduidelijk of de drie nieuwkomers mannetjes of vrouwtjes zijn.

Niet alleen de buidel maakt deze dieren opvallend, deze muizen kunnen uitstekend zweven op de wind. “Je kunt hen een beetje vergelijken met Batman”, vertelt Donna van Kempen.“Vliegende buidelmuizen hebben tussen hun ellebogen en knieën een vlies waarmee zij op de luchtstroom kunnen zweven. Zij gebruiken hun staart als stuur”.  De komende tijd zullen de jongen nog veel in het nestkistje verblijven, maar de eerst stapjes buiten het nest zijn gezet in het donkere nachtdierenverblijf van DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/bEkSA2bmDTQ