DSC_3260Maandag 15 juni om 10.00 uur ging de bouw van start. De Huttenbouw week is goed van start gegaan in speeltuin Rivierenwijk. Een groep van ongeveer ongeveer 50 jongeren, gestoken in – bij de bouw behorende – degelijke kleding en schoenen, liepen al snel met hamer, spijkers, pallets en planken te sjouwen.

Een aparte zaagruimte was ingericht om onder toeziend oog de planken op maat te kunnen maken. Zo nodig werd er advies gevraagd en/of hulp geboden. De spierballen groeide zienderogen. Gelukkig was de zaagplek een groot deel van de dag in de schaduw, anders was het heel ernstig zweten geworden.

DSC_3272Terwijl er van de diverse groepen bouwers mensen aan het zagen waren, timmerden anderen er al lustig op los, hier en daar klonk dat soms bij toeval heel ritmisch. Soms moest er even tussentijds overleg plaats vinden om zeker te weten dat iedereen het met de soort en het doel van de bouwwerk eens was.

Soms moest er even een pleister gehaald worden vanwege een kleine verwonding, of in een enkel geval een beetje ijs vanwege een hamer die net de spijker miste, maar grote verwondingen deden zich niet voor. De sfeer en de samenwerking tussen de verschillende jongeren was gelukkig ook uitstekend.

DSC_3413Er ontstond een politiebureau met gevangenis, een trappenhuis dat in dit geval echt een huis met heel veel trappen was. Een soort van evenementen gebouw, een paar villa’s compleet met zonneterras, fraaie gordijnen, een kapstok, ofwel: ingericht!

En bij al die bouwwerken hoorde ook een burgemeester die de staat en functie van de gebouwen moest beoordelen, en het design natuurlijk.

De burgemeesterDSC_3400 koos het politiegebouw met gevangenis op de 3e plaats, de villa met het kleine blauwe puntdak en de fraaie buitentrap op de 2e plaats. Op de 1ste plaats kwam “Kunsthuis Soesterkwartier” met z’n verfrissende kunstwerk aan de voorgevel. DSC_3438

Hierna werd er door sommigen nog even genoten van wat er tot stand gekomen was, terwijl anderen huiswaarts keerden om energie en ideeën op te kunnen doen voor een nieuwe bouwdag.

Verslag en foto’s Nel Groenendijk