spsk 0(137)Na de eerste weken van de vakantie en de vele activiteiten, was het nu aan de Speeltuin Sk om de afsluitende serie speldagen in te zetten. Deze week staat dan ook bol van de “te doen”dingen.

Vandaag maandag 15 augustus werd rustig begonnen met het opzetten van diverse spellen van de  NUSO . Een organisatie die allerlei spelmateriaal voorhanden heeft.spsk (10) 10 tallen spellen werden neergezet en het bekende luchtkussen (hond) werd van lucht voorzien.

spsk (27)Op de nieuw aangelegde parkeerplaats werd een skeltercircuit uitgezet en al ruim voor de openingstijd ( 13.00 uur) stond de jeugd voor de poort te trappellen om aan de slag te gaan. Van een officiële opening kon al geen sprake meer zijn, toen een kwartiertje voor de opening de jeugd al werd toegelaten.

spsk (4)Het luchtkussen was favoriet nummer 1 en de meeste kinderen konden daar hun energie kwijt om daarna zich te verdelen over het terrein en de diverse speltoestellen. Het mega grote “4 op een rij” gaf voor de kleintjes wat problemen om die grote ringen bovenin het apparaat te krijgen. spsk (55)

Ook vele meegekomen ouders deden een spelletje mee en het vrijwilligersteam ( 10 man/vrouw) deed overal vrolijk mee. Er werd zelfs spontaan gedanst door de diverse volwassenen op de maten van de Nederlandstalige muziek. spsk (15)Het geheel gaf een zeer gezellige aanblik, hetgeen weer langskomende bewoners aantrok die zich ook meldden.

Al na een uurtje, bleken er meer als 65 kinderen actief te zijn met het spelmateriaal en ook in de speeltuin op zich, waren ouders met kinderen aanwezig. Of even met opa een balletje trappen op het veld waarbij de “senior”duidelijk liet blijken het keepen niet verleerd te zijn.

spsk (113)De 4 skelters zijn ook geen minuut onbezet geweest.

Mede dankzij de NUSO en de vrijwilligers was het een zeer geslaagde 1e speldag van deze week. Morgen 16 augustus zal er onder meer een jeugdvoorstelling zijn, aanvang 13.30 uur. Donderdag gaan de aangemelde kinderen naar de Julianatoren in Apeldoorn. Tot 12,00 uur morgen kan men zich nog aanmelden bij Manie ter Wal.spsk (1)

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.

De vrijwilligers

spsk (175)