De allereerste Minecraft Mondriaan Bouwwedstrijd komt in de zomervakantie naar Amersfoort. Op donderdag 17 augustus kun jij van 13.00 tot 17.00 uur als Minecraft-fan je hart ophalen in het Eemhuis. Jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar oud worden die dag uitgedaagd om een wereld te bouwen in de kleuren van Mondriaan: rood, blauw, geel, wit en zwart. 

De bouwopdracht is dit keer al bekend en luidt als volgt: “Bouw jouw ideale wereld en maak alleen gebruik van blokken, deuren, ramen, hekjes, banners en slabs in de kleuren rood, blauw, geel, wit en zwart. De andere blokken staan uit op de server. Zorg er voor dat jullie wereld vanaf de grond leuk en interactief is, maar dat het net een schilderij lijkt als je recht van boven kijkt.”

Teams

Tijdens deze editie werken de deelnemers in teams. Met je team ga je eerst brainstormen over jullie ontwerp, waarna het tijd is om te bouwen. Na afloop maakt de jury het winnende team bekend. Uiteraard staat plezier bij deze wedstrijd voorop.

Benodigdheden

Bij de Bouwwedstrijd is het van belang dat de deelnemers al eens eerder Minecraft hebben gespeeld, maar je hoeft geen expert te zijn om mee te mogen doen. Deelnemers wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen met Minecraft, een oplader en de inloggegevens. Wie geen laptop heeft, kan dat aangeven bij het kopen van een ticket en er een lenen op de dag zelf.

Gratis T-shirt

Alle deelnemers ontvangen op 17 augustus in het Eemhuis een gratis exclusief limited-edition Minecraft T-shirt. Deze hoeven zij dus niet vooraf ergens op te halen.

Bouw mee!

Kaarten voor de Minecraft Mondriaan Bouwwedstrijd zijn te koop viawww.bibliotheekeemland.nl. Jongeren uit het Soesterkwartier die in het bezit zijn van de ZomerPretPas kunnen hun ticket aan de balie van het Eemhuis kopen. Laat je pas afstempelen en ontvang €2,50 korting. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via medialab@bibliotheekeemland.nl.