Vrijdag 19 augustus, de echt laatste vakantiedag was er een groot spektakel in de speeltuin. Al vroeg kwam het verhuurbedrijf met een grote vrachtwagen het hek van de speeltuin binnenrijden. Een clubje mensen zat net binnen even aan de koffie tijdens het ‘werkoverleg’, de mensen van het verhuurbedrijf hadden ook wel zin een koffie dus kwamen er even gezellig bij zitten, tenslotte waren ook zij de hele week present om de vele attracties te brengen en neer te zetten. En natuurlijk einde van de dag weer op te halen.

Na de koffie moest er gewerkt worden, begonnen werd met uitladen, dit keer op het grote speelveld er waren zoveel springkussens! De vrachtauto reed een rondje en elke keer stopte hij even en kwam er weer wat uit! Geweldig! Het grootste werd tot het laatst bewaard, een groot kussen waar je kokosnoten uit de boom moest halen door naar boven te klimmen. Het kussen werd als eerste klaargelegd en opgeblazen, en als je dan denkt ach dat valt wel mee…… het werd steeds groter…..en groter…. en hoger, en nog hoger, lange touwen hingen aan de palmbomen waar je in moest klimmen om de kokosnoten naar beneden te halen. Snel werden de rest van de kussens opgeblazen, voor de allerkleinsten een heus ridderspringkussen!, er waren er nog twee, opschieten want de kinderen stonden al te popelen om aan de gang te gaan! Het volgende kussen werd opgeblazen, een levensgrote glijbaan! Daarna…… nog een springkussen, het kon vandaag niet op! Een heus disco springkussen werd opgeblazen, en al snel na een klein mankementje klonk de discomuziek al door de speeltuin! Als laatste werd er de limonadeclown opgeblazen, hier kon je zelf limonade uit de mond laten komen als je dorst had! En….daarna kwam het sein: spelen maar, de meesten struikelden over hun eigen benen om bij al dat moois te komen!

Het was gezellig druk, veel kinderen waren er op deze laatste dag afgekomen. Ook kwam er nog ‘een moeder’ om kindergezichtjes te schminken, geen professional, maar zoals ze zelf zegt: ik doe het omdat ik dit wel leuk vind, maar ik ben niet zo goed hoor. Wel dat laatste valt wel mee, de mooiste creaties kwamen tevoorschijn! Tegen twaalf uur toen de magen wat begonnen te knorren kwam er een grote frietwagen, snel werd het vet warm gemaakt en al snel kwamen de eerste puntzakken friet de wagen uit! En dat iedereen erg hongerig was bleek wel want binnen de kortste keren waren ze ‘los’.

Helaas begon het tegen half drie te regenen en liep de speeltuin leeg, evenals de springkussens, deze werden spekglad door de regen het was niet meer verantwoord om hier nog in te spelen, jammer dat zo vlak voor het eind begon te regenen.

Helaas kondigde dit ook het einde aan van deze jeugdvakantieweek, het team van speeltuinvereniging soesterkwartier heeft met veel plezier deze week georganiseerd vertelden ze, petje af voor het bestuur en de vrijwilligers die al deze dagen in touw zijn geweest!

Deze dagen zijn mede mogelijk gemaakt door in de buurt 033.

 

Verslag en foto’s: klik hier, Ton Schimmel