aa1026 juni, de dag voor de viering van het 70 jarig jubileum van de Speeltuin Rivierenwijk. Ook de laatste disco-avond voor de vakantie. Buiten in de speeltuin is het druk met kinderen en volwassenen. Picknicktafels zijn in gebruik en het families zijn aan het eten. Drinken en lekkernijen zijn uitgestald. Het is dan ook mooi weer en iedereen geniet van de nog aanwezige laatste zonnestralen.

Vanuit het hart van het gebouw klinken de bekende diepe bassen van de vaste DJ Marnix met zijn TopSound drive-in show. Vaders en moeders houden de wacht voor de ingang van het gebouw terwijl binnen een paar kinderen uit hun dak gaan op “the Beat”.

DSC_3709De uitgebreide “disco”spots en laserverlichting geven toch weer net die sfeer van een professioneel gebeuren. Jammer dat het tot een paar kinderen beperkt bleef. Vermoedelijk neemt men alvast “voor rust” voor de dag van morgen als het grote feest daar losbarst van het jubileum.

Beheerder Ruud neemt nog even alle zaken door voor de disco en voor de dag van morgen.  De groep jongeren wordt keurig op tijd door de diverse ouders opgehaald, terwijl het publiek in de speeltuin plaats maakt voor de wat oudere kinderen. Ook zij kiezen eerst om maar buiten te blijven en even te “chillen”bij een der speelattributen.

DSC_3731Op verzoek,draait Marnix even een lasershow wat altijd spectaculair overkomt.

Een tour met Eric van Manschot over het terrein brengt je vanzelf bij de moestuin. Een omheind stuk grond met diverse gedeelten. Eric legt uit dat vooraan er een “pluk”gedeelte is, waar mensen bloemen en dat soort zaken gewoon mee kunnen nemen. Verderop zijn duidelijk de contouren van de bekende aardappelplanten te zien en de Rabarber staat klaar om te oogsten. Morgen worden er ook twee appelbomen geplaatst. Het oogt wat rommelig maar dat komt omdat er net diverse groenten geoogst zijn. Ook morgen zal er een ploeg “tuinders”er weer structuur in aanbrengen.

CSC_3817Inmiddels zijn de grote discofanaten ook aan “the Dance” gegaan en de temperatuur binnen stijgt dan ook redelijk.

Twee zaken worden nog kenbaar gemaakt voor de dag van morgen. Dat rond de klok van 13.30 onze Wijkwethouder  Fleur Imming een nieuw bord zal onthullen en daarmee ook de festiviteiten zal starten.

De kids binnen zijn nog wel even druk en zo ook Linda Peters die bardienst draait en veel bekertjes moet vullen.

Verslag/ foto’s Karel van RooyDSC_3799

Foto impressie.