SOESTERKWARTIER – Het was woensdagmorgen dringen geblazen bij de opening van de nieuwe Dirk van den Broeksupermarkt aan de Groningerstraat. De opening werd verricht door Goede Tijden Slechte Tijden actrice Gigi Ravelli. Met de opening van de mega supermarkt komt er een einde aan een periode van ruim 6 jaar tijdelijke huisvesting op diverse locaties. Eind februari openen ook een Dirx drogisterij en Dirck III slijterij de deuren. Tegen de zomer moet het complete winkelcentrum gereed zijn.

Net voor 09.00 uur gingen de deuren open en kon het toegestroomde publiek de supermarkt betreden. De eerste 500 klanten kregen woensdagmorgen een boeket bloemen aangeboden. In het vervolg van de openingsweek heeft Dirk ook allerlei klantenacties bedacht. De nieuwe supermarkt is drie keer zo groot als de oude. Ook is er fors meer personeel in dienst genomen. Het aantal medewerkers is gegroeid van zo’n tot 250. In de parkeergarage is ruimte voor 500 voertuigen. Voorlopig is parkeren op dit terrein in de directe nabijheid van de Dirk supermarkt bovendien gratis. Tot en met zaterdag was de oude Dirk van den Broek supermarkt nog geopend en op maandag en dinsdag was Dirk van den Broek gesloten en moeste de complete inventaris worden verplaatst en de winkel worden ingericht op de nieuwe locatie om op woensdag te kunnen openen.
Supermarktmanager Roberto Ravelli is blij met zijn nieuwe supermarkt. Hij denkt dat die echt een regiofunctie gaat vervullen. ,,Het is een ’total supermarkt’. Het assortiment is flink uitgebreid. Er is onder meer een bloemenhoek, een wijnwereld, een koffiecorner en een uitgebreide bake-off afdeling en naast verpakte groente hebben we nu ook losse groenten.” Een supertrotse Ravelli had zijn eigen dochter Gigi uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Ravelli is heel erg tevreden over de inzet van het personeel de afgelopen tijd. ,,Zij zijn ongelofelijk gemotiveerd en staan klaar voor de klanten.”

Bron: Stad Amersfoort