Maandag 9 juli 2018 de laatste repetitie voor de zomerstop van muziekgezelschap Coda, tevens een afscheid van Henk van den Berg als dirigent. Dat Coda Henk zal gaan missen is één ding wat zeker is, een gedreven persoon die niets te veel is. Henk heeft jeugd opleidingen op touw gezet via de Yamaha blazersklas, heeft een aantal muzikanten van Coda bijgeschoold niets was te veel. Daarnaast heeft hij in Amersfoort op basisschool de Magneet een lesgroep opgezet, hij was in het begin van de middag al in Amersfoort met zijn werk / hobby bezig, je mag hier zeggen een uit de hand gelopen hobby waar hij zijn werk van heeft gemaakt. Gelukkig verdwijnt Henk niet uit Amersfoort maar blijft op de Magneet les geven!

Henk is in het najaar van 2013 bij Coda begonnen als dirigent/instructeur, toen Coda in die tijd op zoek was naar een nieuwe dirigent stond er in de advertentie o.a. gevraagd een jong dynamische persoon die de muzikanten weet te motiveren…… Henk was al wat ouder maar heeft zich in de afgelopen jaren laten zien als een jong dynamische persoon, niets is te veel, loopt over van de ideeën met een toomloze inzet en is nooit nadrukkelijk aanwezig.

Afgelopen maandag was het de laatste repetitie dat Henk voor ‘zijn’ club stond zoals hij is: ik wil niet in het zonnetje gezet worden op het concert met EG Zwartebroek ( 16 juni jl.) ik wil met stille trom vertrekken…… Wel dat is ook figuurlijk gebeurd, Henk kreeg een trom waar het vel vanaf was gehaald, gevuld met een bierpakket. Eén kan hij gelijk drinken, en de ander over een paar jaar, kan hij aan de tijd bij Coda terug denken, zei voorzitter Vincent Vivié en om die herinneringen kracht bij te zetten zat daarbij een fotoboek met foto’s uit de loopbaan van Henk bij Coda. En natuurlijk zat ook het boven-vel van de trom en de bevestigingsmiddelen erbij zodat Henk de trom weer kan gebruiken bij zijn lessen.

De laatste repetitie was er door Henk een programmaatje gemaakt met de nummers die hij nog een keertje met Coda wilde spelen, er zijn hiervan opnames gemaakt die zeker bij Henk zullen worden ‘na bezorgd’. Na de (korte) repetitie was er nog tijd voor de ‘derde helft’, verschillende gastmuzikanten  kwamen even een kijkje nemen en tevens genieten van een hapje en een drankje. Voordat men het wist was de avond om…….

Verslag en foto’s  Ton Schimmel