DierenPark Amersfoort heeft een zilveren award gewonnen tijdens de prijsuitreiking van de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De Efteling kreeg de eerste plek. “Daarmee zijn wij verkozen tot de leukste dierentuin van Nederland”, vertelt MT-lid Fiet Verdonck. “Daar zijn wij samen met alle medewerkers natuurlijk apetrots op.”

Zeven andere dierentuinen deden mee in de race voor het Leukste uitje. “De concurrentie was groot en des te blijer zijn wij dat we als park nu met deze mooie prijs in handen staan”, vertelt Fiet. “Wij willen kinderen ondersteboven laten raken van de dierenwereld en dat wij nu van onze bezoekers terugkrijgen dat dit gelukt is, is een kroon op ons werk. Iets waar wij met alle medewerkers keihard aan gewerkt hebben.”

 

Leden van de ANWB konden tussen augustus en december vorig jaar stemmen op hun favoriete uitje. De Amersfoortse dierentuin werd onder andere genoemd vanwege de avontuurlijke klimroute in het park, de bosrijke omgeving en het Dinopark. “Deze zilveren award is voor ons een extra motivatie om er ook komend jaar weer samen de schouders onder te zetten om dé dierentuin voor kinderen te zijn”, aldus het MT-lid van DierenPark Amersfoort.