Deze zomer presenteert DierenPark Amersfoort een gloednieuw verblijf voor de koning der dieren. “Het oude verblijf wordt compleet vernieuwd. De locatie blijft hetzelfde, maar daar is alles mee gezegd”, vertelt bioloog Raymond van der Meer.

De leeuwen in de Amersfoortse dierentuin krijgen vanaf de zomer een verblijf dat zeker dubbel zo groot is als het huidige verblijf. “Ieder jaar presenteren wij een nieuw bouwproject, wij kijken dan ook welke dieren toe zijn aan een extreme home make-over”, vertelt Raymond van der Meer. “Het verouderde verblijf van de leeuwen herken je straks niet meer.” Het onderkomen van de koning der dieren bevindt zich in de Stad der Oudheid en zal dan ook geheel in thema worden gebouwd. Het publiek komt via de donkere kerkers, als echte gladiatoren oog in oog te staan met de leeuwen.

Wie net als de leeuwen zelf van luieren houdt, kan straks terecht op de tribune die prachtig zicht biedt op de dieren. Bij dit project zal ook de bekende Klim Alles-route voor kinderen een centrale rol spelen. Via deze route klauteren de jonge bezoekers onder andere boven beren, glijden bij hyena’s en varen langs giraffen. Vanaf deze zomer zullen ook de leeuwen via het klauterparcours op een unieke manier te bewonderen zijn in DierenPark Amersfoort.