AMERSFOORT – Kevin de Winter (6) is de 65ste bezoeker van DierenPark Amersfoort dit jaar en werd daarom getrakteerd op een feestelijke taart. Het park bestaat 65 jaar in 2013 en viert daarom het hele jaar feest met als knaller de officiële jubileumdag op woensdag 22 mei. Het park ontvangt dan een nieuw diersoort die op een bijzondere manier verbonden is met de ontstaansgeschiedenis van het park.

65 jaar geleden begon DierenPark Amersfoort met een kraagbeer, kameel, mandril en een groot aantal boerderijdieren. De entreeprijs bedroeg 0,40 gulden en het eerste jaar ontving het DierenPark 5000 enthousiaste bezoekers. Er is in de loop der jaren veel veranderd; het park is met zo’n 700.000 bezoekers uitgegroeid tot de grootste attractie in de regio, er leven nu 1500 verschillende diersoorten en door het speelse karakter is het park recent uitgeroepen tot meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland.
DierenPark Amersfoort doet een oproep aan haar bezoekers om hun herinneringen en foto’s van het park op te sturen naar actie@dierenparkamersfoort.nl. Deze worden verwerkt in een unieke jubileumtentoonstelling die geopend wordt op 22 mei. Hier is te zien hoe het allemaal in 1948 begon, de continue focus op het behoud van de diersoorten en hoe de verblijven door de jaren heen zijn vernieuwd. Gedurende het hele jaar zullen er nog meer opvallende en feestelijke evenementen worden georganiseerd. Ook de 650ste, 6500ste 65000ste en de 650000ste bezoeker zullen ontvangen worden met gebak in DierenPark Amersfoort.
Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

Bron: Stad Amersfoort