wijkmuseum soesterkwartierHoewel het Wijkmuseum vorig jaar de corporatiewoning in de St. Bonifaciusstraat heeft betrokken ziet het er nu naar uit dat de organisatie in problemen gaat komen door   ruimtegebrek.

 

Toen het Wijkmuseum eind  2010   vanwege de sluiting van de Wijkwinkel haar werkruimte aan de Noordewierweg kwijtraakte, bracht  Portaal uitkomst door tijdelijk een vervangende werkruimte aan te bieden in het huisje van de buurtbeheerder in de Fuchsiastraat.  Sindsdien worden hier de nieuwe tentoonstellingen voorbereid. Daarnaast is de vliering van het gebouwtje in de Fuchsiastraat  in gebruik voor opslag van de groeiende collectie. (Grote stukken zijn elders in een particuliere woning opgeslagen.). De ruimte moet nu per 1 april worden verlaten. Wie weet raad. Voor meer informatie en voor suggesties kan men mailen naar info@wijkmuseumsoesterkwartier.nl of bellen naar Joke Sickmann 033 4611474.

De Museumwoning van het Wijkmuseum in de St. Bonifatiusstraat 61 is iedere zaterdag te bezichtigen. Tevens tot 30 maart tentoonstelling Winkels in het Soesterkwartier. Openingstijden 11.00-16.00 uur. Na Pasen komt er alweer een nieuwe tentoonstelling. Zie verder www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl