Café Biljart op de Soesterweg, heeft een nieuwe eigenaar en een nieuw geluid. Martin Dhamarco en Coby hebben het cafe overgenomen. 1 september was de feestelijke opening.

Het Soesterkwartier kent Martin natuurlijk van de vele optredens die hij doet, zo her en der in de wijk. Vaak treed hij belangeloos op, als er een goed doel in  beeld is. Niet zo vreemd, omdat Martin zelf wel het een en ander heeft meegemaakt en een lange weg opging om te zijn wie hij nu is.

Alom gevolgd door collega zangers en zangeressen, heeft Martin een carriere opgebouwd, ondersteund door Coby. Zijn duet met zijn maatje “Ome Henk”( droomland) is inmiddels een begrip geworden.

Een droom is nu werkelijkheid geworden. Ze hebben hun eigen café en wel het bekende cafe biljart, Soesterweg 303. De biljarters blijven gewoon hun carambole’n  maken en de darters de 180, gooien. Het kan alleen zo zijn dat een forse zangstem de ondersteunende begeleiding gaat vormen.

De opening vanavond, was mega druk; Met Martin en Coby achter de bar, ( met een 3e hulp), zweetdruppels op het hoofd, bier tappend, fris of wijn inschenkend. Af en toe wat tegen de gasten roepend of begrijpend knikken. Een nieuw vat aanslaan.Felicitaties aannemend. Bloemen bij de rest van de bloemenwinkel zetten; Cadeau’s  aannemend. En weer verder schenken/ tappen enz. Het leven van een barkeeper is best druk. Zeker als de zaak propvol zit. Collega artiesten zorgden vanavond voor de muzikale feeststemming en de bekende zangers en zangeres, zijn allen aanwezig om deze opening tot een ware happening te maken.

Met respect werd ruimte gemaakt voor Ome Henk, die uiteraard ook van de partij was.

Of Matin vanavond nog zelf gezongen heeft, is deze verslaggever niet bekend. Vast staat dat er een geheel nieuw geluid zal komen uit cafe biljart op de Soesterweg. de komende weekeinden. Elke eerste zondag van de maand is er “karaoke”. 23 september is het “hazes”avond en 30 september is er een reünie van SOVA. Zal er “live”muziek zijn. de PupQuiz en open podia. 

Wij wensen Martin en Coby veel succes in hun nieuwe zaak.

Verslag Karel van Rooy

Foto impressie klik hier.