Op de Noordewierweg vertelt burgemeester Lucas Bolsius over zijn Oud en Nieuw en alle burgers die hij toen de hele stad door ontmoette. Ook blikt hij terug op zijn Nieuwjaarsspeech waarin hij verschillende initiatieven en groepen inwoners belichtte die door hun inzet de term ‘Kracht van de stad’ vorm geven. Bijvoorbeeld de bewoners van het buurtje Kattekamp en het theaterkoor Voicebox. De inwoners van Amersfoort kunnen op de sitewww.amersfoortdatzijnwij.nl hun eigen foto uploaden om zo de aanstaande komst van de 150.000 inwoner van onze stad te vieren. Ondertussen belicht de burgemeester de politieke situatie in de stad, refererend aan de vergadering van de gemeenteraad gisteren en het vertrek van wethouder Van ’t Erve vandaag.

Iedereen kan vragen stellen aan de burgemeester over de meest uiteenlopende onderwerpen. Alle thema’s uit de stad Amersfoort of bijvoorbeeld de dagelijkse werkzaamheden van de burgemeester kunnen aan bod komen.

Insturen kan via zijn e-mailadres burgemeester@amersfoort.nl of door een bericht te sturen via twitter aan @lucasbolsius. De burgemeester leest alle berichten. Wekelijks worden vragen beantwoord in De Weekvideo. Via deze pagina en het officiële YouTube-kanaal van de gemeente Amersfoort zijn de video’s te bekijken. Alle afleveringen worden bewaard, voor het archief zie de link onderaan deze pagina.