Vandaag is de naam bekend gemaakt van de kleine chimpansee die een maand geleden is geboren in DierenPark Amersfoort. “Kinderen hielpen vandaag mee met een verrassing voor het jong en zij kregen de naam als eerste te horen”, vertelt dierverzorger Teun Ent. “Wij noemen de jonge dame Malaika.”

Via een namenwedstrijd konden bezoekers suggesties indienen voor een chimpanseenaam. “Honderden reacties stroomden binnen, daar hebben wij als dierverzorgers een leuke naam uit gekozen”, vertelt Teun. “De naam is goed uitspreekbaar en in Afrikaanse sferen, precies wat we zochten.” Malaika is een Afrikaanse meisjesnaam en betekent ‘engel’. 

 

Tien kinderen versierden vandaag een grote blokkentoren met de naam erop, die vervolgens in het verblijf van de chimpansees werd gezet. “In de blokken zat lekkers, waar de chimpansees meteen op af stoven. Malaika zelf drinkt nog melk, maar kreeg het wel allemaal mee, dicht tegen haar moeder aan”, aldus Teun. “Het gaat erg goed met Malaika, zij is alles om haar heen goed aan het observeren. Binnenkort zal zij steeds meer op ontdekking uitgaan en begint zij als het goed is ook op de rug van de moeder te klimmen.” Het kleintje is te bewonderen op de buik van haar moeder in DierenPark Amersfoort.