Op 31 januari wordt de nieuwe Stadsdichter verkozen. De Amersfoorters die kans maken op deze titel zijn Gerard Dummer, Jolanda Oudijk, Ali Serik, Twan Vet en Jacques de Waard. De genomineerden zijn door een professionele jury geselecteerd uit alle inzendingen. 

Om de felbegeerde titel Stadsdichter van Amersfoort in de wacht te slepen, moeten de vijf kanshebbers hun inzendingen voordragen. De feestelijke voordrachtavond is op op 31 januari vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het KAdECafé. Deze avond is voor iedereen gratis te bezoeken. Gerard Dummer, Jolanda Oudijk, Ali Serik, Twan Vet en Jacques de Waard, die allen kans maken op de titel, worden geïnterviewd en krijgen daarna de kans om hun talent te laten horen. Ze moeten twee van hun inzendingen en een actueel gedicht voordragen. Van dit laatste gedicht krijgen zij een week voor het evenement van de jury het onderwerp door.

Zowel de jury als het aanwezige publiek mag tijdens de voordrachtavond punten toekennen aan de deelnemers. Om mee te kunnen doen aan het stemmen, is het van belang op tijd aanwezig te zijn. Na de start worden er namelijk geen stembriefjes meer uitgedeeld. Op basis van deze uitslag wordt de winnaar gekozen. Dit jaar bestaat de jury uit: Guido de Wijs (schrijver/columnist), Wichard Maassen (AD/Amersfoortse Courant en dichter), Angeliek Noortman (gemeenteraad Amersfoort), Thjum Arts (cabaretier en docent) en Lies Pannevis (de Bibliotheek Eemland).

Om het evenement feestelijk te omlijsten, is er ook muziek. Er is een optreden van de ‘stadsdichters gelegenheidsband’ in samenwerking met Take Five. De band bestaat uit Arjen van der Linden (drummer en ex-stadsdichter), Jeroen de Valk (dichter, schrijver en bassist), Peter Smit (gitaar),  Nynke Geertsma (zang en ex-stadsdichter), Eva Vleeskruyer (zang en bijna ex-stadsdichter) en Cees van Weerd (zang en ex-stadsdichter).