DSC_7856Vrijdagmiddag 20 mei was het dan zover en werd “hij” voorgesteld aan de bewoners en de buurt. En hartelijk werd “hij” ontvangen met een warm applaus! Nee, het gaat niet over de jongste bezoeker, hij heeft namelijk al een naam. Het gaat over de naam voor – het uitgewerkte ontwerp voor – de Belevingstuin!

In de tuin werden bewoners uit -, en van rondom De Plataan (woon- en zorgcentrum) verwelkomt met koffie en thee. De Hapkar was present met tafels en stoelen en Lyvore had gezorgd voor de hapjes en drankjes.

DSC_7742Een drietal opgewekte muziekkanten speelden liedjes uit lang vervlogen tijden. Die Old Transvaal, Daar bij die molen, en het Ketelbinkie werden herkend en hier en daar meegezongen. En al was er de mogelijkheid om in te haken en mee te deinen, gebeurde dat dan toch net niet.

Naar aanleiding van DSC_7774de eerdere meedenkactie en de excursie naar Vosseveld was ecologisch hovenier en landschapsontwerper Paul van Eerd aan het ontwerpen gegaan, deze dag presenteerde hij het resultaat met een powerpoint presentatie. In de presentatie zijn behalve de tekeningen ook voorbeelden te zien van andere locaties om het beeld net wat meer duidelijkheid te geven.

DSC_7764Ook het Repair Café was present in de tuin om allerhande tuingereedschap te slijpen.
Met dat pas geslepen gereedschap kon even verderop de eerste plant-acties gestart worden. Aardbeienplanten en bonenplanten maakten het begin van de moestuin zichtbaar.

De hoofduitvoerder van het ontwerp is Guido van Beek, de Wijk-tuinman  die al direct bijgestaan werd door een paar meiden van de Meidengroep uit de Reset.

Een paar andere meiden van de Meidengroep zetten zichDSC_7893 in om gasten te voorzien van koffie en thee. Later kwam ook nog de Peuter-, en Kleuterdansgroep om te zorgen dat het ook echt een Beleving werd in de tuin. De bezoekers varieerden in leeftijd van een paar weken jong tot bijna 100 jaar, daarmee werd ook duidelijk: voor alle leeftijden is deze tuin bedoeld!

DSC_7892De grote vraag bleef aan het eind van het feest: “Hoe gaan we hem noemen?” Want de Tuin moet een naam krijgen vindt men. Er zijn er al heel wat genoemd, en voorlopig liggen de namen: “Boefjestuin” en daarna “Platuin” wat betreft het aantal stemmen ver voorop. Maar misschien heeft u een ander idee? Stuur dan u idee in een mailtje naar: groenverbindt@lyvore.nl

Mensen die mee willen helpen met het planten van allerlei in de Belevingstuin, of het onkruidvrij houden van de tuin mogen zich opgeven bij bovengenoemd email adres. Daarbij is het belangrijk om te weten dat ook hier geldt: “Alle kleine beetjes helpen!”. DSC_7865

Ondanks dat de zon zich verschool achter de wolken, werd het toch een “zonnige middag” zeker ook dankzij de samenwerking van verschillende partijen. Met dank aan; Lyvore voor de openstelling en gastvrijheid; Welzin voor organisatie van de “Hapkar met Mankracht en bijbehorend meubilair”, medewerking van de Meidengroep, en voorstelling van Peuter- en Kleuter-dansgroep. Dank ook aan het Repair Café. En natuurlijk ook dankzij de “groene” mannen: Guido Verbeek en Paul van Eerd .

Verslag en fotoverslag: Nel Groenendijk