DSC_906321 mei 2016. Voor een tweede maal, is er een Yard Sale gehouden vanuit de voortuinen van de Rozenstraat, Anemoonstraat en het Hortensiahof. Van de zijde van de Gemeente Amersfoort was vergunning verleend om de genoemde straten af te sluiten en de vrijgekomen parkeerplaatsen te gebruiken.

De vorig jaar georganiseerde  “Yard Sale” kende toen ( 30 mei) een uitermate mooie dag en veel publiek. Dit jaar werd de organisatie, bestaande uit Chantal en Johan / Ilona en Marcel, eigenlijk verrast door het aantal aanmeldingen om spullen aan de man te brengen. DSC_9016 Ruim 45 voortuinen en gereserveerde parkeerplekken werden gebruikt voor een “massa” aan goederen..

Voor de kinderen was er ook dit jaar weer een “luchtkussen” waar van harte lust op gesprongen kon worden. Het geheel werd nog eens opgeluisterd door een  “Dj” met een fors aantal muziekboxen en gezellige muziek.

De weergoden waren dit keer gunstig gezind en de voorspelde  “mot” regen bleef uit.

CSC_9125De uitgestalde waren op diverse adressen in de Anemoonstraat, hadden meer weg van een Goede doelen actie dan de verkoop voor eigen gewin. Eveneens als vorig jaar, had Aya Skippy met haar “home”Toko weer flink uitgepakt. Genoemde heeft aan huis een soort voedsel/spullen uitgifte voor minder bedeelden. Dat zijn mensen die om een of andere reden ook bij de reguliere hulpverlening niet aan bod komen. Aya zorg voor eten en spullen om weer “op gang” te komen. De moeder Theresia van het Soesterkwartier.

Deze maal was haar doel tweeledig, namelijk dat de opbrengst gedeeltelijk naar haar  “Toko”ging, maar een even groot deel naar de onderzoekers van Kinderziekten, zoals de Ziekte van Batten.

Een medebewoner die lid was van diverse instellingen van goede doelen, had besloten voor maar liefst 5 projecten geld in te zamelen door de verkoop van huisraad en prolaria..

DSC_9032Ilona, als mede organisator ook met een ruim assortiment aan goederen voor haar deur, zegt. ” Vorig jaar was echt een gok, om in 3 straten tegelijk een “yard sale” te houden. het bleek achteraf een groot succes. Nu weten de mensen dat en alle beschikbare plaatsen waren al snel volgeboekt. Het weer voelt wat anders aan, maar het bleef gelukkig droog en het is niet koud. Over het aantal bezoekers kan ik alleen maar zeggen, dat het de hele dag een constante stroom mensen is geweest. Wat ons betreft een zeer geslaagde dag. En natuurlijk mede mogelijk gemaakt door sponsors de het luchtkussen hebben gefinancierd .

Een opmerkelijk feit  was, dat ook bij  geplaatste vluchtelingen uit Syrie belangstelling was voor 2e hands spullen. Met name de apparatuur voor alles wat met televisie te maken had, had hun belangstelling.

DSC_9060Om 16.00 uur was het afgelopen en na het weer inpakken van de restanten aan goederen, kon men terug kijken op een geslaagde dag.

Verslag en fotoreportage

Karel van Rooy.