In de periode van woensdag 12 tot en met zondag 23 april organiseert de Bibliotheek Eemland in totaal tien voorleesfeestjes rondom het prentenboek De Gruffalo. Kinderen van ongeveer drie tot en met acht jaar zijn van harte welkom in de verschillende vestigingen. De toegang is gratis. 

Bij de voorleesfeestjes leest een jeugdmedewerker van de betreffende vestiging voor uit het boek De Gruffalo van auteur Julia Donaldson met behulp van het vertelkastje. Na afloop kunnen de kinderen aan de slag met een leuke Gruffalo-knutselopdracht. Omdat de Bibliotheek Eemland meedoet aan de landelijke actie Ik wil een prentenboek, kunt u (met dank aan Kinderboekenwinkel Speelboek) na afloop van de voorleesfeestjes het prentenboek aanschaffen voor maar € 2,-. De Bibliotheek Eemland doet mee aan deze actie, omdat prentenboeken van onmetelijk belang zijn bij de opvoeding en taalontwikkeling van kinderen.

Aanmelden
Voor de organisatie van de voorleesfeestjes stelt de Bibliotheek Eemland het op prijs als u uw kinderen kosteloos aanmeldt via www.bibliotheekeemland.nl. Op deze website vindt u ook een overzicht wanneer de voorleesfeestjes in welke vestiging plaatsvinden.

Over De Gruffalo

Een gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen, had Muis toch niet verwacht.