Van 28 januari tot en met 3 februari is de Week van de Leesclub. De Bibliotheek Eemland doet hieraan mee en organiseert diverse activiteiten om lezers te laten ontdekken hoe leuk het is om samen hetzelfde boek te lezen en hierover door te praten. In verschillende vestigingen vinden oprichtingsbijeenkomsten plaats en schrijver Luc Panhuysen geeft een lezing. En wie eens wil proberen of een Leesclub iets voor hem is, kan vrijblijvend meedoen aan een Open Senia Leesclub.

Boeken bieden stof tot praten. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al ontdekt. De Week van de Leesclubs heeft als doel het stimuleren van lezers om met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan een leesclub.

Open Senia Leesclub

Tijdens de Open Senia leesclub op woensdag 30 januari om 10.30 uur in de Bibliotheek het Eemhuis kunnen bezoekers kennismaken met wat een leesclub precies is. Ineke van de Rotte, directeur Senia leesclubs, zal het gesprek leiden. Besproken wordt “De acht bergen” van Paolo Cognetti. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de Senia leeswijzer.

(((((((((((((((((((((((((((((

Lezing: Luc Panhuysen – Oranje tegen de Zonnekoning

‘Oranje tegen de Zonnekoning’ is een populair boek onder leesclubs geschiedenis, alleen al vanwege de auteur: historicus Luc Panhuysen staat garant voor een vlot geschreven, goed gedocumenteerd boek met een brede analyse. Op dinsdag 29 januari en op 15 februari om 14.00 uur is Luc Panhuysen zelf in de Bibliotheek Eemhuis op bezoek om in gesprek te gaan met lezers. Cees de Voogd zal het gesprek begeleiden. De lezing van 29 januari is al uitverkocht.  

Oprichtingsbijeenkomsten
In verschillende vestigingen zijn er oprichtingsbijeenkomsten van leeskringen die nog nieuwe leden zoeken.

  • 28 januari om 19.30 uur: Introductiebijeenkomst Leesclub Moderne literatuur in de Bibliotheek het Eemhuis.
  • 29 januari om 11.00 uur: Introductiebijeenkomst Leesclub Engels in de Bibliotheek het Eemhuis.
  • 31 januari om 10.30 uur: Introductiebijeenkomst Leesclub Moderne literatuur in de Bibliotheek Leusden.
  • 31 januari om 14.00 uur:  Introductiebijeenkomst Leesclub Filosofie in de Bibliotheek het Eemhuis.
  • 1 februari om 14.00 uur: Introductiebijeenkomst Leesclub Moderne literatuur in de Bibliotheek Baarn.
  • 3 februari om 14.00 uur: Introductiebijeenkomst Senia Leesclub: “Lekker Lezen, Waar Gebeurd” in de Bibliotheek het Eemhuis.