Het leukste kinderpaspoort van Amersfoort komt eraan!
Met de gratis ZomerPretPas kunnen kinderen de hele zomervakantie lang sportieve, creatieve en avontuurlijke zomeractiviteiten ondernemen. Ruim 22.000 kinderen krijgen dit jaar de 4e editie van de ZomerPretPas.

Vanaf maandag 13 juli 2020 delen alle basisscholen en verschillende peuteropvang organisaties  in de stad ZomerPretPassen uit aan hun leerlingen. ZomerPretPas is een papieren boekje in paspoortvorm waarmee kinderen zes weken lang door de hele stad en iets daarbuiten, gratis of met korting, leuke zomeractiviteiten kunnen ondernemen. Dit jaar krijgen ook peuters, via verschillende kinderopvang organisaties, een ZomerPretPas. Vanwege het coronavirus zullen veel Amersfoortse kinderen deze zomervakantie thuisblijven. Met de ZomerPretPas kunnen ze op avontuur in eigen stad!
Het thema van de ZomerPretPas is Duurzaamheid . De zomeractiviteiten zijn ingedeeld in vijf werelden; Sportwereld, Natuurwereld, Creatiefwereld, Ontdekwereld en Smulwereld. Elke vakantieweek, van 18 juli tot en met 30 augustus 2020, kunnen kinderen zelf kiezen welke zomeractiviteiten ze gratis of met korting willen doen. Na afloop van elke zomeractiviteit krijgen ze een stempel achter in hun ZomerPretPas.

Dit jaar werkt ZomerPretPas samen met Schoolsport Amersfoort en ABC Amersfoort. ZomerPretPas is een initiatief van Kath Duin en wordt mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van IndeBuurt033 van Gemeente Amersfoort. Maar ook door de belangeloze inzet van enthousiaste organisaties, vrijwilligersinitiatieven en ondernemers in alle wijken van de stad en alle basisscholen in Amersfoort.

Kijk voor meer informatie over de ZomerPretPas op www.zomerpretpas.nl
Volg de ZomerPretPas via Facebook en Instagram!