dsc_7466Amersfoort 21 oktober. Het blijft toch een ontzettend mooi gezicht, de liefhebbers van stijldansen en Latin, aan het “werk” te zien. De dansparen, dit maal niet op een commerciële tv zender, maar gewoon in de Vijverzaal in Puntenburg.

Onder leiding van Jan en Corry Schoep ( die hun trainingskamp in de Speeltuin Soesterkwartier hebben), wordt er elke  3e vrijdag van de maand een dansavond in Puntenburg georganiseerd. De catering wordt door Koks-Mediair verzorgd en de muziek is in handen van Jan en Corry zelf.csc_7590

Zo,n 15 dansparen bezochten dit maal, deze avond. ” Een wat rustige opkomst, vond Jan, misschien door de herfstvakantie, dat er koppels weg zijn”.  Wat het gevolg had dat de dansvloer optimaal gebruikt kon worden. En dat was ook wel noodzakelijk, gezien de gracieuze dans varianten die werden gemaakt.

We hebben het hier over een groep senioren, die de AOW leeftijd al lang hebben bereikt en menig koppel heeft in het verleden aan wedstrijden meegedaan.

dsc_7579Onder de dansparen is toch wel een voorkeur voor bepaalde dansen te bemerken. Zo wordt de foxtrot wel met alle koppels gedanst, maar de slowfox is toch wat toegewezen aan “geoefende “paren. Je merkt dat de voorkeur toch naar de Latin, kant gaat.   Het Line-dance wordt ook nog steeds massaal uitgevoerd.

Op verzoek, werd nog een beoordeling gegeven aan de paren die de Jives en Samba uitvoerig demonstreerden. Je zou toch echt niet zeggen dat deze dansparen op respectabele leeftijd zijn.dsc_7559

Eigenlijk een BE FIT prestatie voor lijf en leden.

Karel van Rooy.

Foto reportage.