carnvll (34)9 januari 2016, Carnavalsvereniging de Carnavalleien, met hun thuisbasis in de Superfun, hield heden een bijzondere Nieuwjaarsreceptie.

De aankondiging van dit supergebeuren, gaf aan dat het een Nieuwjaarsbal zou worden, dus de dansschoenen aan na de nodige goede wensen over en weer.

Formeel was Prins Tunus de 40 ste en zijn prinselijk gevolg, opgesteld in een aangepaste ruimte van de Superfun. De geplande grote ruimte bleek niet beschikbaar, zodat men was uitgeweken naar de nog deels in “tact”zijnde speelhal. Kunstig was alles afgeschermd en gelukkig bezitten de Carnavalleien over hele grote spandoeken. Niettemin was de zaal zeer gezellig aangekleed en was het duidelijk dat men bij de Carnavalleien binnen stapte.

carnvll (40)Buiten werden de gasten al opgewacht om via een andere ingang het pand te betreden. Op zich had dit ook wel weer een “statige”indruk. De voorzitter van de Vereniging kondigde keurig al de hoogwaardigheidsbekleders middels de speaker aan, zodat het Prinselijk gevolg van Tunus elke keer keurig klaar stond. Vele flessen met inhoud werden als presentje aangereikt. Ook bloemen en een heel bijzondere “mans”grote fles werd cadeau gegeven.

Het eerste gedeelte van de avond werd de muziek via CD aangeboden, wat halverwege door Jacco de zanger werd overgenomen.

carnvll (62)Helaas, of mede door meerdere Carnavalsverplichtingen, bleef het verwachte bezoekers aantal wat achterweg. Andere verenigingen hadden ook zo hun optredens.  Hetgeen niet weg nam dat de gezelligheid met het kwartier toenam.

Opening nieuwjaarsbal. Traditie getrouw komt dan Prins Tunus en zijn staf uit “het niets” in de polonaise stand de Bühne op. In dit geval van achter geplaatste schermen onder en met muzikale begeleiding. Het “lijf”lied van de Carnavalleien werd gespeeld en  iedereen haakte aan. Een sliert van carnavalsvierders trok door het pand. Het glas werd geheven en er werd geproost op het nieuwe jaar.

carnvll (114)Ondanks de wat mindere toestroom van bezoekers, was het zeer zeker een gezellige bijeenkomst.

16 januari zal er een Boeren/buren/bal plaats vinden en 17 januari is het de hele dag “Kinderfeest”

Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoalbum