Het was weer vroeg, als Henry en Flora bij banketbakker Van Gent voor de deur staan. Het begint met de bakfiets laden, er mogen 28 taarten worden weggeven.

De afspraak over de ronde was al gemaakt, dus fietsen maar…

Al snel wordt er van de makkelijke route afgeweken. Enkele mensen hebben aangegeven niet thuis te zijn, iets met de heropening van een grote supermarkt. Bij Boschardt was daar al rekening mee gehouden. De mensen die langs lopen om naar de opening te gaan, werden gevraagd om op de terugweg langs te komen voor een kopje koffie. Elders in de wijk is een medewerker van de SRO al bezig om sport en spel activiteiten in de straat te plaatsen. Zo heeft iedereen een eigen invulling van de dag.

Niet veel later sluit ook de wijkwethouder aan in de route. Snel naar het groen plantsoen bij de Seringstraat, waar de bewoners gezamenlijk aan het onderzoeken zijn hoe ze van het prikkelbos een speelplek kunnen maken.

De volgende stop is vooraan in de wijk, daar hebben de bewoners al de prikkelbosjes weggehaald. De Wethouder overhandigt hier de taart niet aan de aanvrager maar aan een van de actieve jongeren.

Helaas heeft de wethouder een druk programma, Henry en Flora gaan alleen verder. Volgende stop, het Wijkmuseum. Bij toeval ook de opening van de tentoonstelling “Zij hij”. In de traditie van het museum met een optreden van een wijkgenoot.

De dag eindigt in de Bloemenbuurt, ook hier worden buren bij elkaar gebracht door middel van taart.

Tot slot gaan we ieder ons weg. Tot volgend jaar…

Klik hier voor de hele fotorapportage.