De kinderen van bso de Piramide (SKA) hebben spontaan de natuurtuin naast hun bso ‘geadopteerd’. Ooit was de natuurtuin een verwilderd plantsoentje. Een paar jaar geleden is er met behulp van het buurtbudget een mooie natuurtuin van gemaakt. Voor de kinderen een prachtige plek om rond te struinen en van alles te ontdekken. Maar nadat de vrijwilliger die de natuurtuin onderhield, uit de wijk verhuisd is, is de natuurtuin verwaarloosd. Zelfs een natuurtuin heeft een beetje aandacht nodig…

Zwerfvuil Dat kon zo niet langer, besloten de bso-medewerkers. Samen met de kinderen staken zij de handen flink uit de mouwen. De kinderen kregen plastic handschoenen aan en gingen, gewapend met vuilniszakken, aan de slag. Samen ruimden ze al het zwerfvuil op. Nu ziet het er weer netjes uit. De kinderen vonden het geweldig om te doen en waren trots op het resultaat.

‘Goede actie!’Ook de ouders waren enthousiast. Een reactie van één van hen: “Wat een briljante zet: de hele middag buiten, iets anders dan anders doen en je leert ze ook nog verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving. Hele goede actie!”

Bron: Stad Amersfoort