DSC_5920De titel van het nader omschreven stukje, laat aan fantasie niets te wensen over.  Is het nu een maaltijd, een soort High Tea , of weer een unieke actie van het Buurtkerk Activiteitenteam Soesterkwartier.

Wel op de laatste zaterdag van de maand, is het altijd feest in buurthuis de Nieuwe Sleutel en gaande weg het hele seizoen, weten steeds meer ouders en kinderen de weg naar deze activiteit te vinden. Het antwoord is dus, een B.A.S. activiteit.DSC_5939

Namelijk dan wordt er altijd iets speciaals gedaan in de vorm van koken of bakken. Zo werden in het verleden de meest culinaire gerechten op zaterdag gemaakt. En met maar een doel, gezamenlijk aan tafel weer op eten. Daarnaast kunnen allen zich vermaken met spelletjes, sporten, knutselen of wat nog meer in de aanbieding is .Een veelvoud van vermaak dus.

Dit maal was aangekondigd het vervaardigen van Bonbons, of gelijkwaardige dan wel gelijkende snoepgoederen, gemaakt van chocola, melk, koekkruimels en meerdere geheime ingrediënten.

DSC_5922Nou dat was niet tegen dove mans oren gezegd en het was dan ook behoorlijk druk in de Nieuwe Sleutel. Een groot aantal kinderen begaf zich op het terrein van de  “Haute cuisine” en het mengen en kneden van een soort donkerkleurige massa werd het begin van wat dan in de wandelgangen truffels worden genoemd.

Kinderhandjes werden de menglepels van een denkbeeldige “blender” en de tafel waarop alles lag uitgestald een ware Proeverij van chocola,suiker, hagelslag en koekjes . Een ware “beproeving”dus.

En voor de kinderen, die nog geen plaats aan de keukentafel hadden ( door de drukte) werd er in de sportzaal had getraind, om de te verwachten aankomende grammen, er alvast af te trainen.DSC_5927

Een maaltijd was er natuurlijk ook. Deze maal een broodmaaltijd die men zelf kon samenstellen.  Tussendoor nog even een potje sjoelen of je knutselwerk af maken. Het was gezellig.

Uiteindelijk in het walhalla van de truffels, bleken er inderdaad schalen/ bordjes met fraai gevormde balletjes chocolade te zijn ontstaan, gevuld met room en bedekt met kleurige hagelslag.  Een gat in de markt zo te zien.

DSC_5942Het aardige was dan ook wel weer dat de aanwezige moeders het “plakkende”gedeelte van de keuken weer naar een bruikbare keukentafel wisten te krijgen en de afwas deden.

En als nagerecht, datgene wat eigenlijk bij het voorgerecht zou moeten. “wil er nog iemand soep”

Vandaar Bonbons, brood en soep. What’s in a name.

De mensen van de Buurtkerk en B.A.S. mogen zich verheugen in de steeds grotere aantallen deelnemers van deze (gratis) spelletjes middagen gevolgd door een samengestelde maaltijd en samenzijn.

DSC_5948Verslag en foto impressie, Karel van Rooy.