DSC_1986Al enige tijd geleden, werd door enkele bewoners uit de Bomenbuurt west, zeg maar het gedeelte tussen de Soesterweg en de Larixstraat, geopperd om een soort kerst instuif te houden.

Reden, veel nieuwe bewoners en evenzo veel nieuwe kinderen. Door de bouw van de huizen met gesloten achtertuinen die weer grenst aan de volgende straat, is er nauwelijks contact tussen de straten onderling.

Welzin, van oudsher gevestigd in de RESET aan de Plataanstraat, hoorde van deze ideeën en vatte de koe bij de bekende horens. Samen met enkele bekende bewoners, waaronder ons eigen redactielid Ngie, werden plannen ontwikkeld om een “kerstinstuif”te houden.DSC_1989

Buurtbudget werd aangevraagd en verkregen en de kleine maar enthousiaste organisatie ging aan de slag.

Gepland was heden 22 december 2015 in de late middag en beginnende avond een “kerst inloop”te houden.

Boodschappen werden gedaan, kerstverlichting zowel binnen als buiten werd aangebracht. En de “audio”ruimte van de Reset werd omgetoverd tot een soort Kerststal. De bewoners waren  middels een “flyer”op de hoogte gebracht van de “instuif”, alhoewel men later concludeerde dat de Flyer misschien wat opzichtiger”had kunnen zijn.

De middag/avond zelf was op zich een unicum. Niet eerder waren bewoners in dit gedeelte van de wijk zo opgeroepen om elkaar te ontmoeten in de winter en dan ook nog in de RESET. De mogelijkheden van een nieuw buurthuis zijn in gedachten.

DSC_1987Al van verre was de verlichting van de RESET waarneembaar en aan het langs rijdende verkeer was te zien dat men inhield om te zien wat er  nu in de RESET te doen was. Voor de deur had zich een heuse Kerstman gestationeerd die met een bel, de omwonende opriep om binnen te komen.

Kleine en grotere kinderen speelden overal en met name het zich even  “uitleven” in de grote zaal, was natuurlijk een festijn. In de audioruimte  waren de geplaatste tafels allemaal ingenomen door buurtbewoners.

DSC_3278 Wisselend kwamen er nieuwe mensen en andere moesten nog een andere afspraak nakomen. Maar dat maakte het ook weer spannend dat er een komen en gaan was van buurtbewoners.

De organisatie in deze, in de persoon van Mattie( Acaziastraat)  had twee soorten soep gemaakt, er waren broodjes met diverse soorten beleg en overal stonden schalen met koekjes. De Kerstman zelf ( bijgenaamd Frits) stond zelf in de pan met soep te roeren. DSC_3281

Van de zijde van Welzin was Jolande Koelewijn er als mede bedenkster van de instuif, hetgeen ook een reden was, om eens te vragen aan de bewoners hoe het met ze ging, wat ze hadden verwacht en wat ze zouden willen in de toekomst. Kijk als je er toch bent, kun je net zo goed even laten weten wat je er van vindt.

DSC_2055Al me al werd de instuif door de bewoners van Bomenbuurt West als zeer positief ervaren.Naar verluid waren er meerdere bewoners zelfs teleurgesteld dat ze de “kennisgeving: door de brievenbus hadden gemist. Een volgende “instuif”of bijeenkomst zal zeker een nog grotere opkomst teweeg brengen.

Verslag en foto,s Karel van Rooy

Fotoreportage