DSC_3320Puntenburg 22 december 2015.

De Vijverzaal was voor de gelegenheid aangepast voor een Kerstdiner . Een <  U  > vorm gaf de zetting van de gasten aan. In dit geval gasten die zich vooraf hadden ingeschreven voor dit diner.

Met feestelijk aangeklede tafels, en evenzo feestelijk uitziende Gastvrouwen werden de bezoekers verwelkomt . Een drankje en voorafje hoorden daar natuurlijk ook bij. 33 gasten waren in de “Care” vorm gezellig met elkaar aan het keuvelen, terwijl een pianiste de zo karakteristieke Kerstnummers speelde.DSC_3347

Wel, een glas bubbels en een cocktail met garnalen had zijn einddoel bereik en een eerste gang werd in werking gesteld, de Soep. In dit geval een “wildsoep”met tuinkruiden. Waaruit het “wild” bestond is niet helemaal duidelijk geworden, maar een ieder heeft het smaakvol opgegeten.

DSC_3323De tweede gang, werd in dit geval niet ingeluid met een bekend nummer over “Flappie”. Het hoofdgerecht bestond uit Konijn, gelegd in een wildsaus, rodekool met aardappeltjes, witlof rolletjes met ham/kaas , rauwkost. Het geheel omlijst met gefrituurde dennenappeltjes van aardappelpuree. En de top een Rozet van kastanje puree met kruiden.

Wat resteerde waren borden met restanten van wat eens een “flapoor”was. Men heeft het zich in ieder geval goed laten smaken. De pianiste was al door haar kerst repertoire heen en speelde bekende nummers uit de Amsterdamse grachtengordel.

CSC_3373Het dessert bestond uit citroen/bananenijs met fruitsalade en slagroom, het chocolade kerstboompje was de “finishing touch”. Uiteraard afgesloten door een kop koffie.

Wel de aanwezige gasten waren vol lof over het kerstdiner.

Opmerkelijk echter was dat er zo weinig herkenbare bewoners uit het wooncomplex bij waren. Mogelijke oorzaak is dat er op 2e Kerstdag nog een kerstdiner is, georganiseerd door de bewonerscommissie.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Foto impressie.