aa10De cliënten van het MultiMediaStation van zorgorganisatie Amerpoort gaan samen met lokale omroep EVA en het team van de wijkwebsite Soesterkwartier op zondag 6 november een live radio-uitzending maken.

Het MultiMediaStation verzorgt zelf het beeld en geluid van de uitzending. De radio-uitzending is te beluisteren op zondag 6 november van 10.00 tot 12.00 uur via “EVA” De videobeelden worden op een later tijdstip uitgezonden via”EVA”. Vooraf aan de radio-uitzending krijgen de cliënten een training om alle knoppen en apparatuur goed te kunnen bedienen.

Artiesten
Artiesten Mike Klein; Sharon Heer; Willy Jansen en Martin Dhamarco komen speciaal voor deze uitzending live optreden in de studio.

dsc_7612Leren
“Bewoners van Amerpoort zijn geïnteresseerd in hoe het er in ‘radio- en tv land’ aan toegaat”, vertelt coördinator Wijkgericht werken Priscilla Bitterling bij Amerpoort. “Hoe worden radio uitzendingen gemaakt? Waar houd je rekening mee tijdens een interview? Hoe is het om een live-uitzending te maken? Dat gaan ze nu allemaal leren.”

Quote van Peter Havens (omroep EVA) en Karel van Rooy (wijkwebsite)?

Verslaggever
Dit is het begin van een nieuw project waarbij bewoners van Amerpoort de kans krijgen om te ontdekken hoe het radio- en tv-uitzendingen worden gemaakt. Amerpoort vindt het belangrijk dat zij een kans krijgen om mee te doen in de samenleving en zich verder te ontwikkelen. Na de uitzending krijgen enkele cliënten van het MultiMediaStation de kans om als verslaggever te worden opgeleid voor  de Wijkwebsite Soesterkwartier om later aan de slag te gaan.

 

Amerpoort.                             Media Groep EVA                             Wijkwebsite

 

Amerpoort.                                              Media Groep EVA                                   Wijkwebsite Soesterkwartier.

logo-amerpoort-2015-rgb-klein-formaatuntitled-2dsc_7607