Zoals we eerder meldde, gaat deze weken de tuin van de Plataan, volledig op de schop. Dat wat eerder als initiatief werd ingediend en ook werd gehonoreerd door het Oranjefonds is bijna een feit. De plannen, oriëntaties, bezoeken aan andere tuinen, bijeenkomsten, planningen  en tussentijdse reportages heeft uiteindelijk tot een ontwerp geleid.

De nieuwe tekening van de “tuin”hangt binnen in het gebouw van de Plataan en omschrijft een heel parkoers met “creatieve beplanting, behuizing, gazon, bomen en struiken. Het precieze concept zal in een vervolg verslag zichtbaar worden gemaakt.

De werkzaamheden zijn twee dagen later begonnen doordat er nog sneeuw en ijs lag. Inmiddels is men begonnen en is de bestrating en delen van het gazon al verwijderd. Machines beginnen hun deel van het terrein op te eisen. Passanten kijken angstvallig over de heg, of komen even door het hekje binnen om het geheel met eigen ogen te aanschouwen.

Omwonende van de naastgelegen woningen, krijgen nog een klein beetje overlast overdag van de diverse machines. Maar uiteindelijk zal de Bomenbuurt worden verrijkt met een prachtige aangelegde tuin en die gewoon openbaar is.

De redactie zal tussentijds nog verslag doen van de vorderingen en natuurlijk het eindresultaat.

Verslag Karel van Rooy.

Foto’s Redactie.