Begeleiding bij Dementie

met een Hart bij U thuis

in Amersfoort en omstreken

Bent u of uw familielid op een leeftijd gekomen dat u best wat hulp kunt gebruiken bij de dagelijkse gang van zaken?

Zorgen wellicht de gevolgen van voortschrijdende dementie ervoor dat het doen van de dagelijkse dingen steeds ingewikkelder wordt?

Bent u of uw familielid op een leeftijd gekomen dat u best wat hulp kunt gebruiken bij de dagelijkse gang van zaken?

Zorgen wellicht de gevolgen van voortschrijdende dementie ervoor dat het doen van de dagelijkse dingen steeds ingewikkelder wordt?

Dan zijn wij, Jelske Talstra en Annemiek Ashouwer, graag bereid u daarbij een helpende hand toe te steken. Uit de dagelijkse praktijk hebben wij inmiddels ervaren dat de mantelzorger die u misschien nu al, dag en nacht, terzijde staat, vaak wordt overbelast. Om de zorg vol te kunnen houden is het voor hen ontzettend belangrijk om zo nu en dan even wat tijd voor zichzelf te hebben en een beetje te kunnen bijtanken. Een beroep op kinderen en vrienden wordt op den duur als te belastend ervaren.

Wij werken, afhankelijk van het aantal uren, als team dan wel individueel, bij u of uw famlielid thuis.

Onze zorg kan structureel zijn, van bijvoorbeeld 1 tot 2 maal per week tot dagelijks een aantal uren of gedurende de weekenden en in de periode dat de mantelzorger(s) met vakantie is/zijn.

Onze diensten

We bieden begeleiding en eventueel daarop aanvullend persoonlijke en huishoudelijke verzorging.

Ons werk bestaat uit begeleiding bij lichte huishoudelijke activiteiten, zoals de cliënt dat gewend is en in zijn of haar tempo; begeleiding bij het wassen en aankleden, het (samen) klaarmaken van de maaltijden, (samen) afwassen, (samen) koffiezetten, boodschappen doen; samen de krant lezen, spelletje doen of begeleiden met andere activiteiten die belangrijk zijn etc. Zeker in geval van dementie is het van belang om met de client de dagelijkse dingen te blijven oefenen. Dit bevordert het zelfvertrouwen en zorgt voor meer innerlijke rust.

Interesse?

Mocht U door het lezen van deze nieuwsbrief nieuwsgierig zijn geworden naar wie wij precies zijn en wat wij eventueel voor u of iemand in uw omgeving kunnen betekenen, bezoekt u dan onze website www.begeleidingbijdementie.nl en download onze brochure.

Hier vindt u alle gegevens.

Natuurlijk zijn wij bereid geheel vrijblijvend met u in gesprek te gaan om te kijken wat er aan ondersteuning nodig is in uw eigen specifieke situatie.

Mocht het zo zijn dat u op dit moment nog niet toe bent aan deze vorm van zorg maar herkent u in uw omgeving een dergelijke situatie, wellicht kunt u onze diensten daar onder de aandacht brengen.

Bedankt voor uw aandacht en misschien tot ziens!

Met vriendelijke groeten,

 

Jelske Talstra en Annemiek Ashouwer

demensiebegeleidster

 

 

 

 

jelsketalstra@versatel.nl 033-4725124

a.j.ashouwer@versatel.nl 033-4631974