Joke1 (Custom)Op 6 augustus 1914 werd bij notaris Knoppers de akte ondertekend tot oprichting van Polak’s Frutal Works. Na kort elders gehuisvest te zijn, zou dit bedrijf bijna 75 jaar gevestigd zijn aan wat toen nog de Nijverheidsstraat heette. Men maakte er heerlijke geur- en smaakstoffen, maar menige Amersfoorter sprak over de “stinkfabriek”. Inderdaad was de mengeling van alle luchtjes die door elkaar ontsnapten vaak niet te harden.

Ook ging er vroeger wel eens wat mis, met brand of zelfs ontploffing tot gevolg.
Waarom Polak opgericht werd, de reden dat men voor Amersfoort koos, wat er allemaal gebeurde én hoe het bedrijf als PFW de laatste 25 jaar in Barneveld actief is, het komt allemaal langs. Met een verhaal aan de hand van prachtig illustratiemateriaal neemt Jan Carel van Dijk het publiek mee door de honderdjarige geschiedenis van dit wereldberoemde bedrijf.

De lezing wordt gehouden in het Wijkmuseum Soesterkwartier, donderdag 22 mei, van 20.00-21.00 uur. Toegang gratis. Het Wijkmuseum is gevestigd in de St. Bonifaciusstraat 61. Voor informatie kan men bellen naar Gezina Tuinstra, 033-4635661 of 06-22422725

Joke2