Soesterkwartier 28 september 2017. Puntenburg wooncomplex was op deze middag weer het toneel van  “senioren” die zich in- en ontspanden tijdens de start van de 3e editie  Fit in 12 weken. Een Fitnesstest was de manier om te testen of de reeds deelnemende mensen, inderdaad “Fitter”waren. Of de nieuwe inschrijvingen die hun”gesteldheid”wel eens gemeten wilde hebben.

Alhoewel bij aanvang  de indruk bestond, dat er wat minder “nieuwkomers”waren, trok dit later in de middag weer fors aan. In eerste instantie was er meer nadruk op het gezellig samenzijn met elkaar. Er werd lekker “koffie geleut” en van de “gezondheid’s”hapjes geproefd.

Ook Wethouder Fleur Imming had zich inmiddels gemengd onder de aanwezige “Sportievelingen” en aan haar de eer , de 3e editie van Be Fit in 12 weken, later officieel te openen

Emma Beaujon, Directrice van Lyvore kon dan ook wat later dan gepland, gezien de gezelligheid, het woord nemen. Zoals vermeld, de 3e x dat BE FIT van start gaat. Zij hoopte op een “sportieve” bijeenkomst en introduceerde de gast, die de aftrap zou doen.

Wethouder “wijkzaken”Fleur Imming” sprak even in haar openingswoorden over de belangrijkheid van het “bewegen”van de senioren. Om vervolgens de  openingshandeling te gaan verrichtten .

Die zou deze keer gedaan worden met behulp van de “Smoothie”fiets. Een aangepaste “Hometrainer” met een forse mixer op het voorwiel.  Lisanne Huijzendveld , Buurt Sportcoach  van SRO, had de eer de ingrediënten voor de te maken openingsdrank samen te stellen. Onder het wat bedenkelijk kijkend gezicht van de Wethouder, werden er soorten “groenten” gelijkwaardig aan spinazie, andere producten en “walnoten”melk en de mixbeker gedaan. En nadat de Wethouder de “fiets”had betreden en er eens goed voor ging zitten volgde niet alleen de start van de Be Fit weken, maar ook de introductie van een nieuwe “sportdrank” ( binnenkort beschikbaar in de Observant).  Met forse trappen, als ware het de beklimming van een berg van de buiten categorie, werd de mixer aan het werk gezet. De snelheid en het opwekken van de benodigde energie, is mogelijkerwijs een verdere basis voor de Soesterwiek van Duurzaam SK.

De inmiddels vloeibaar geworden drank werd hierna voorzichtig “uitgeschonken”.

Mooi dat zowel de Wethouder als Emma Beaujon een toost uit brachten op het nieuwe sportgebeuren.

Hierna konden de ingeschrevenen, oude en nieuwe leden zich laten testen op diverse onderdelen. De handkracht werd gemeten; Of de uithoudingstest. Het oog/ hand contact en de buikspieren. Een longtest. Maar ook het even rustig je nagels laten “verzorgen”was een optie. Of een balspel met Koersbal te spelen.

Het was in ieder geval weer een aantrekkelijke en drukke middag voor de senioren, die zich op sportieve wijze verder wilde kwalificeren.

Met dank aan Lyvore en de Buurt Sport coaches/ Wijkleerberijf die de catering en “nail” behandeling verzorgde. En natuurlijk de 1e jaar studenten van de opleiding “Zorg” die in eigen huis ( Puntenburg/ Wijkleerbedrijf) voor de benodigde assistentie zorgden.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

foto impressie klik hier.