Moederdag 14 mei 2017. Ook in wooncomplex Puntenburg wordt Moederdag gevierd . De ene familie doet dat intern op het woonadres, de ander verkiest de gezamenlijkheid van de Vijverzaal. Koks- Mediair, gerund door Robert en Yasmeen, meenden dat het een mooie dag zou zijn voor de jaarlijkse Barbecue voor de vaste “klanten”van Koks-Mediair.

En dat zou dit jaar bijna toch een klein drama worden. Robbert werd namelijk een twee weken terug plots ernstig ziek, waardoor de chef Kok met spoed werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Als gevolg van zijn anamnese, zijn alle activiteiten die gepland waren voor de komende tijd afgezegd.

Dat niet wegnemend dat de uitvraag voor de Barbecue al was gedaan en er bewoners hadden ingeschreven om gezamenlijk met familie, Moederdag en barbecue’n te combineren.

Yasmeen, niet bij de pakken neer zittend, besloot de geplande activiteit door te zetten en met behulp van “Albert”en een leerling kok, ontstond toch de uitvoering van deze Moederdag versie.

Robert zelf was weer aanwezig, maar zoals hij zelf aangaf. “Rustig aan”. Dit moet gewoon doorgaan.

Een 28 tal mensen hadden zich opgegeven voor de BBQ en rond de klok van 17.00 uur werd het dan ook gezellig druk in het restaurant gedeelte van de Vijverzaal. Buiten stond de benodigde installatie om het vlees te voorzien van een gebakken kleurtje. Worst / hamburgers en kip, werden hierdoor gewijzigd in hapklare stukken vlees.

Binnen was een lange uitstalling van salades, gevulde eieren ( met kaviaar), gerolde vleeswaren met asperges, stokbrood, kruidenboter en ander lekkernijen.

Yasmeen, sprak vooraf een welkoms woord waarin zij verwoordde hoe deze BBQ tot stand was gekomen, haar bezorgdheid uitend over de afgelopen weken. Een officiële opening van dit buffet was wel op zijn plaats, waarbij aan de ( bijna) 100 jarige mevrouw Zuijdendorp, gevraagd werd als eerste “langs”het buffet te gaan om een keuze te maken uit de uitgestalde waren.

Zover bekend laat de 100 ste verjaardag van genoemde nog een paar jaartjes op zich wachten, maar bijna 100 is zeer respectabel.

Na deze officiële handeling was het een komen en gaan van de gasten. Het vlees werd buiten verder klaar gemaakt en daarna konden de gasten het binnen verder ,samen met het buffet, nuttigen. Een gezellig geheel en ook een leuke manier om Moederdag zo te vieren.

Karel van Rooy.

Foto Impressie.