De zoektocht naar de inmiddels 13 dagen vermiste Anna Faber uit Utrecht, is ten einde. , haar stoffelijk overschot is gevonden in Zeewolde nabij het Nulderpad in het naastgelegen natuurterrein..

12 oktober.Anne gevonden

Om 18.00 uur werd in Zeewolde een persconferentie gegeven door de “driehoek” waarbij de Burgemeester van Zeewolde de beslissende berichtgeving had.

12 oktober 2017 / Zeewolde. Nadat vast was gesteld dat de aangehouden verdachte in Den Dolder, zijn domicilie heeft in Zeewolde en op 29 september zijn jarige moeder mocht bezoeken. Is 11 oktober 2017 een groot onderzoek gestart nabij de Golfbaan/ Recreatiegebied in Zeewolde. Door de duisternis is de zoekactie gestaakt. Op 12 oktober werd het doorzoeken van het gebied weer hervat. Nu bij een specifiek bos-gedeelte.  Abusievelijk meldt een landelijk dagblad dat Anne Faber is gevonden, maar moest dat weer herroepen.

De hele dag gonst het van de meldingen en insinuaties. Iets waar de familie niet bij gebaat was. In de loop van de middag werden de contouren van de vindplaats zichtbaar. De officiële mededeling kwam deze avond, dat het lichaam van Anne was aangetroffen.

Eerder deze week. 9 oktober: Verdachte aangehouden,

Den Dolder – Een 27-jarige man uit Den Dolder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber uit Utrecht.

Anne Faber

Zondag 8 oktober leidde onderzoeksinformatie naar een 27-jarige man, die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat. Openbaar Ministerie en politie besloten de verdachte niet direct aan te houden, in de hoop dat hij het onderzoeksteam naar Anne zou leiden.  Hij werd daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Toen dat maandagmiddag nog niet gebeurd was, werd hij aangehouden. De familie van Anne is op de hoogte gebracht van de aanhouding.

De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Belangrijkste doel van het onderzoek is erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing. Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september. Dit met het doel Anne snel te vinden. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat onverminderd door.

De burgemeesters van de betreffende gemeenten, Jan van Zanen van Utrecht en Koos Janssen van Zeist, zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen rond de vermissing van Anne.

Burgemeester Zeist Koos Janssen: “Ik voel mij zeer begaan bij de ontwikkelingen rond de vermissing van Anne. Familierechercheurs van de politie hebben vanmiddag de familie van Anne geïnformeerd over de aanhouding. De familie en vrienden zitten al heel lang in onzekerheid. Aan die grote onzekerheid komt met de aanhouding helaas nog geen einde. Want alles blijft erop gericht om Anne te vinden. De hulpdiensten stellen daartoe alles in het werk. Vele vrijwilligers helpen daarbij. We leven en helpen onverminderd mee met de familie. Anne vinden gaat boven alles.”

Nadat met man en macht de bossen in Soest / Huis ter Heide/Bilthoven en Soest zijn doorzocht op grond van de GSM gegevens en het vinden van haar jas en fiets  gevonden.Veel vrijwilligers en oud militairen zochten mee.

Een terugblik:

Huis ter Heide 5 oktober 2017:

Rond 19.00 uur werd uit een vijver in Huis ter Heide een fiets, gelijkend aan die van Anna, uit het water gevist. Het dreggen en zoeken werd in alle hevigheid door de politie en duikteams voortgezet. In de vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide is aan het begin van de avond een fiets gevonden. Het om een zwarte fiets met een rekje en handremmen. Ook zit er een rode sticker op het achterspatbord. De vijver is vlak bij de plek waar de jas van de vermiste Anne Faber werd gevonden. De kenmerken die eerder zijn vrijgegeven, lijken voor te komen op deze fiets, zoals de rode sticker op het achterspatbord, de handremmen en het model met rekje voorop.

De hele avond werd er onderzoek gedaan in de vijver met duikteams. De vijver werd later deze avond met schermen voor de toegestroomde toeschouwers, afgeschermd.

Rond middernacht is besloten de vijver leeg te pompen.Het zoeken naar Anna is 6 oktober weer voorgezet. Hierbij werd de rugtas gevonden.

De dagen er na, zijn de bossen rond Huis ter Heide en Den Dolder/ Soest nauwkeurig doorzocht mede door een aantal wijkbewoners uit het Soesterkwartier.

Op 9 oktober meldde de politie de aanhouding van een 27 jarige man uit Den Dolder. Zie bovenstaande tekst.

11 oktober verhuisd het onderzoeksteam naar Zeewolde.

12 oktober, mogelijk op grond van aanwijzingen van de verdachte, werd specifiek in een bepaald bosgebied gezocht. Al snel werd duidelijk dat de juiste plaats in kaart kwam en na de aankomst van de “schouwarts” was duidelijk dat het verhaal een einde kreeg.

Om 18.00 uur werd de officiële mededeling door de Burgemeester van Zeewolde gedaan.

Karel van Rooy.