Deze eenvoudige nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.)
Metalen bord plots verdwenen bij Noack: ‘Breng het terug, want we willen het een plek geven bij nieuwbouw

A.D. Esther de Kloe 10-03-20,
Het metalen bord onderop het toegangshek is verdwenen.
Het metalen bord onderop het toegangshek is verdwenen. © Sjoerd Hekking
Sjoerd Hekking baalt als een stekker. Het metalen bord dat ooit het toegangshek van vleesfabriek Noack aan de Soesterweg sierde, is verdwenen. En dat terwijl Hekking juist in overleg was met de architect om de metalen plaat een nieuwe plek te geven tussen de nieuwbouw op het terrein in Amersfoort. Er is vast geen sprake van kwade opzet, daar gaat Hekking tenminste niet van uit. Ruim een week geleden reed hij langs het terrein van Noack en zag tot zijn schrik dat het bord verdwenen was. Al wat rest is een gapend gat waar eerst de naam ‘Noack’ stond.

Coronavirus
De actie Schoon Soesterkwartier die 21 maart gehouden zou worden is afgelast
21 april geen NL Doet op de Wagenwerkplaats
Ook de Verkeerstuin is gesloten
In verband met het corona virus heeft de verkeerstuin de volgende mededelingen!

De verkeerstuin is vanaf heden tot en met 29 maart voor wat betreft de normale openstellingen op woensdagen en zondagen GESLOTEN! Deze maatregel is uit voorzorg om eventuele verspreiding van het virus te verminderen. We houden u hier op de hoogte over de voortgang van deze maatregel. Deze maatregel geldt niet voor besloten feesten van mensen die onze ruimte huren, aangezien de betrokkenen daarvan zelf verantwoordelijk zijn voor hun feest en gasten.
De NL Doet klusdag as zaterdag 14 maart gaat helaas NIET door! Er is besloten dat op een later moment deze klusdag alsnog gepland wordt, mogelijk een zaterdag in mei of juni.

Zie eventueel: https://wagenwerkplaats.eu/

Project Burgerjournalistiek Stadsbron

In de uitzending van Golfbreker actueel van afgelopen zaterdag was er een interview over “Detandenerin”. Vooraf een column van Roel Mulder over het Coronavirus.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Als de Eem u lief is
Bekijk het eens vanaf het water

Heeft u nog mooie ideeën voor de Eemhaven? Zend deze naar: secretaris@stichtingvriendenvandeeemhaven.nl

Meer weten? Zie https://stichtingvriendenvandeeemhaven.nl/ (scroll naar beneden voor de eerste presentie)

Het Monument op de Appelweg

Op 20 maart worden jaarlijks de 10 gefusilleerden herdacht die vielen als vergelding voor de aanslag op Lutke-Schipholt op 14 maart 1945 in de Westerstraat. Ben Verduijn, zoon van een lid van dezelfde verzetsgroep als waar deze 10 verzetsmensen toe behoorden, zet zich al jaren in voor het onderhoud en de herdenking bij het monument. De Vrienden van Monument Appelweg zetten die traditie nu voort.

(In deze film wordt ook verwezen naar aantekeningen in het dagboek van Rien van Gent betreffende de groep Soesterkwartier)

https://destadsbron.nl/nl/Monument_Appelweg

BRONNEN
Archief Eemland, Uitgeverij Matrijs, Oudheidkundige Vereniging Flehite, Wijkmuseum Soesterkwartier, Platform Militaire Historie Ede, DKProductions, Aad Kamsteeg en AmersfoortGezien

Zie ook de andere artikelen op De Stadsbron: www.destadsbron.nl

NIEUWSBERICHTEN OVER AMERSFOORT WEST verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.) Deze brief wordt al sinds 2015 verzonden. Het is best mogelijk dat u geen interesse heeft of om andere redenen geen bericht wilt ontvangen. Stuur dan dit mailtje gewoon even terug. Dan verwijder ik uw adres. De verzameling adressen voor deze nieuwsbrief gebruik ik-als-particulier alleen om deze nieuwsbrief via bcc-adressering te verspreiden. Genoemde verzameling adressen gebruik ik niet voor andere doeleinden. Ik houd me aanbevolen voor uw tips om het nog beter te doen. Heeft u toepasselijk nieuws waarvan u vindt dat meer mensen dat zouden moeten weten? ik stuur het graag voor u door.
Bij voorbaat dank voor reacties, met vriendelijke groet, Joke Sickmann