Deze eenvoudige nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.)  

Stichting vrienden van de Eemhaven start dit jaar samen met  Siesta een nieuw Burgerinitiatief.

            https://stichtingvriendenvandeeemhaven.nl/nieuws

nader nieuws volgt nog

————————————————————————————————————————–

opening expositie  in Wijkmuseum Soesterkwartier

tevens: zaterdagmiddag 4 januari nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie / met ‘Oude Accessoires’ /

in Wijkmuseum Soesterkwartier zaterdag 4 januari om 15.00 uur

AMERSFOORT – In de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort wordt op zaterdag 4 januari om 15.00 uur de expositie “Oude accessoires”  geopend. Dat gebeurt door Hans Rotteveel, die tot medio 2015 een winkel met exclusieve Italiaanse schoenen in de Amersfoortse binnenstad (Langestraat) exploiteerde. Naast schoenen omvat deze expositie ook hoeden, tassen en andere kledingaccessoires, zoals die sinds het begin van de vorige eeuw (door mannen, vrouwen en kinderen) werden gedragen. Met deze bijeenkomst zal tevens (met hapjes en drankjes) het nieuwe jaar worden ingeluid. Museumwoning en Thema-kamer zijn iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. De toegang is gratis, maar vrijwillige bijdragen blijven altijd welkom.

Zondagmiddag 14.00-16.00 uur – Verkeerstuin Wagenwerkplaats

https://wagenwerkplaats.eu/agenda/verkeerstuin-geopend-2020-01-05/

Jaaropleiding Permacultuur 2020 in de War,Geldersestraat 6

Op 25 Januari 2020 begint onze jaaropleiding permacultuur weer op deze goed bereikbare centrale locatie midden in het land, Amersfoort. Wil je je helemaal onderdompelen in permacultuur met een flinke hoeveelheid contact-uren? Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou! Als extra bonus krijg je bij deze opleiding volledige toegang tot het gestructureerde lesmateriaal in onze webschool, inclusief de begeleidingsmogelijkheden! Verder zijn er excursies en gastdocenten.

Hoofddocent Maranke Spoor

maranke@PermacultuurOnderwijs.nl
Met Jokerdagen/excursies/gastdocenten

Meer info:
http://permacultuuronderwijs.nl/cursussen-2/jaaropleiding-permacultuur-amersfoort-2019-2020/

Uitnodiging bijeenkomst Tanden Erin! op 15 januari

Na de bijzonder geslaagde startbijeenkomst van het burgeronderzoeksproject Tanden Erin! van 14 december, hebben we een eerste werksessie gepland op 15 januari, waarop we verder gaan met het inventariseren van mogelijke onderwerpen, en kijken wat er nodig is om aan de slag te gaan.

Als u zich al aangemeld heeft krijgt u nog een uitnodiging voor deze avond. U kunt zich nog aanmelden via tandenerin@destadsbron.nl, maar u kunt ook langskomen op 15 januari en kennismaken.Het begint om 19:00 in De WAR, Geldersestraat 6.

http://www.destadsbron.nl/nl/agenda

NIEUWSBERICHTEN OVER AMERSFOORT WEST verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.) Deze brief wordt al sinds 2015 verzonden. Het is best mogelijk dat u geen interesse heeft of om andere redenen geen bericht wilt ontvangen. Stuur dan dit mailtje gewoon even terug. Dan verwijder ik uw adres. De verzameling adressen voor deze nieuwsbrief gebruik ik-als-particulier alleen om deze nieuwsbrief via bcc-adressering te verspreiden. Genoemde verzameling adressen gebruik ik niet voor andere doeleinden. Ik houd me aanbevolen voor uw tips om het nog beter te doen. Heeft u toepasselijk nieuws waarvan u vindt dat meer mensen dat zouden moeten weten? ik stuur het graag voor u door. 

Bij voorbaat dank voor reacties, met vriendelijke groet, Joke Sickmann