Deze eenvoudige nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.)

Nieuwtjes en de uitnodigingen voor de eerstkomendedagen

Zaterdag ook opening expositie Zij/WIJ – in het Wijkmuseum, om 12 uur. De maand van de geschiedenis staat in het teken van 100 jaar Vrouwenkiesrecht

 

Bent u geïnteresseerd in de Groengordel? Samen met de gemeente werken we aan een nieuw Beheerplan Groengordel. Het eerste wat er nu gebeuren moet,  is in gesprek gaan met de aanwonenden van het gebied. Woont u in de nabijheid van de Groengordel, van Puntenburg tot en met Vreeland toe, of misschien aan de Enk? Kom tijdens BURENDAG een kopje koffie bij ons drinken. Wij vertellen u dan alles over de plannen. We zijn erg benieuwd naar uw mening. (Afzender: Kerngroep Groengordel)

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 12.00 – 16.00 UUR IN DE VLINDERTUIN PAPILJON Dollardstraat 158 –

(ingang achter de Dahliatuin)

 

ZATERDAG 28 SEPTEMBER         BURENDAG OOK IN HET SOESTERKWARTIER

BURENDAG IN HET SOESTERKWARTIER NU AL GROOT SUCCES

TIENTALLEN SOESTERKWARTIERDERS HEBBEN ZICH ER AL VOOR OPGEGEVEN

GA EEN BAKKIE KOFFIE HALEN BIJ DE BUREN

De hele wijk is onze buurt!!!

Ø  Bij Bosshardt, Noordewierweg 131                         10.00-14.00 uur

Ø  Bij het Wijkmuseum St. Bonifaciusstraat               13.00-16.00 uur

Ø  In de Vlindertuin – Dollardstraat 158         12.00-16.00 uur

met meteen veel informatie over de ideeën met de Groengordel

ZATERDAG 28 SEPTEMBER   12 UUR OPENING EXPOSITIE ZIJ/HIJ IN HET WIJKMUSEUM.

Met tevens een leuke scene uit het KLEINKUNSTPROGRAMMA VAN MARISCA BOER

Alle lezers van deze nieuwsbrief zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie HIJ/ZIJ die gehouden wordt in het kader van de maand van de geschiedenis. Marisca treedt sinds 2016 op als soloartiest en schrijft op haar website: “Mijn passie voor theater heeft er altijd al in gezeten. Daarom ben ik op zeer jonge leeftijd al begonnen met het volgen van theaterlessen en later ook zang en danslessen. In 2014 ben ik succesvol afgestudeerd aan de theateropleiding. Daarna heb ik een paar jaar lessen gevolgd bij theatermaakster en musicalster Ryan van den Akker (Winnares zilveren harp en o.a. bekend van de musicals Cyrano, Elisabeth en De Jantjes)”

Het Wijkmuseum schreef:

Onze expositie toont de ontwikkeling van de emancipatie van de vrouw in de loop van de 20e eeuw, met als boegbeeld Aletta Jacobs en met een link naar de werkende vrouwen in het Soesterkwartier.

Aan de hand van voorwerpen en foto’s worden de taken van ‘zij” en ‘hij” in de loop der jaren getoond. Ook  is een vitrine gewijd aan de ontwikkelingen op het gebied van geboortebeperking.

 

De tentoonstelling is op de zaterdagen tussen 11.00 en 16.00 uur te zien t/m december.

DONDERDAG 3 OKTOBER          GROTE WIJKAVOND – EIGENWIJKS SOESTERKWARTIER  IN DE VERKEERSTUIN – WAGENWERKPLAATS 19.00-21.00 uur

 

Nieuwe Stad                                                                 

In de week van 3 t/m 6 oktober 2019  vindt de tweede editie van het Keistad Fietsfestival plaats, een fietsfestival in Amersfoort voor en door bewoners uit de regio Amersfoort.

https://www.keistadfietsfestival.nl/


23 SEPT

DE BRUG (LANGE VERSLAG)

 

Stadswormerij wat doen ze daar

door Rob Lampe – 27 september 2019

Het maakt niet uit hoe duur de fietsbrug wordt

door addy schuurman – 26 september 2019

De Westelijke Ontsluiting mag maximaal 68 miljoen kosten. Bij overschrijdingen dreigen politieke problemen voor wethouder Buijtelaar. Maar hoe verstandig is het, om de wethouder vast te pinnen op dit bedrag? De Engelsen hebben er een uitdrukking voor: penny wise and pound foolish.

Meer lezen? WWW.DESTADSBRON.NL

Wil je de nieuwsbrief met foto’s lezen? Klik dan hier Nieuwsbrief (204)