Kerstmis, Oud en Nieuw in Amersfoort West

    ‘Masterplan Wagenwerkplaats aangepast’

19-12-2018, 14:15 | Van de redactie

https://destadamersfoort.nl/lokaal/masterplan-wagenwerkplaats-aangepast-528228

Zaterdag 22 december     Wijkmuseum St. Bonifaciusstraat 61 11.00 -16.00 uurAMERSFOORT – In de Thema-kamer van Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort worden rond de jaarwisseling (tot en met zaterdag 5 januari 2019) werkstukken van kinderen van basisschool ‘t Anker tentoongesteld. Deze ‘Kijkdozen en pop up-boeken’ zijn de fgelopen weken tijdens de Buitenschoolse Opvang (BSO) gemaakt.

In de kerstvakantie is het Wijkmuseum daarom ook op de woensdagen 26 december (Tweede Kerstdag) en 2 januari van 13.00 tot 16.00 uur extra geopend.

Eveneens op woensdag 2 januari wordt van 15.00 tot 16.00 uur de traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden. Daarbij worden aan de (volwassen) bezoekers naast glühwein ook diverse feestelijke hapjes aangeboden. De gebruikelijke (gratis) openstelling is op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur.

Zaterdag 22 december     Buurtkerk Soesterkwartier in Buurthuis De Nieuwe Sleutel 17.00-19.00 uur  

Hallo allemaal! Zaterdag 22 december van 17.00-19.00 uur is er spelletjesavond Xmas in buurthuis De Nieuwe Sleutel. Lekker warm en gezellig binnen met volwassenen en kinderen.Mensen uit de buurt gaan koken en we gaan samen eten (gratis). De kids mogen samen met de volwassenen een mooie lantaarn maken en een kerstbal. En… er is een geheime kamer met het Kerstverhaal. Kom je ook langs? Iedereen is welkom. We zien er naar uit!

Zondag 23 december       16.00 uur Emmaüskerk Noordewierweg Peuter-kleuter Kerst dienstje   Zie meer voor de Emmaüskerk:         http://emmauskerk-amersfoort.nl/home.html

Dinsdag 25 december      15.00 UUR Kindje Wiegen Franciscus Xaveriuskerk ’t Zand 29

Op 25 december, eerste Kerstdag, is er om 15.00 uur in de Sint Franciscus Xaveriuskerk op ’t Zand 29, speciaal voor peuters en kleuters met hun (groot)ouders, weer Kindje Wiegen. Ook oudere broertjes en zusjes zijn van harte welkom.

Dinsdag 25 december      20.25 uur Kerstfeest in de Stad NPO1

De muzikale cast van ‘Kerstfeest in de Stad’ Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort zingen samen met het Leger des Heils de mooiste kerstliederen. Tijdens een liveopname vanuit Rotterdam brengen zij de kerstboodschap in een modern jasje. Ook zien we mooie verhalen uit het werkveld van het Leger des Heils.

Woensdag 26 december Wijkmuseum St. Bonifaciusstraat 61 13.00-16.00 uur

Bezoek het pittoreske huisje in de sfeer van de kerst en de stijl van de jaren ‘30                         Tevens tentoonstelling Kijkdozen en pop up boeken 

Vrijdag 28 december        DE STADSBRON LEEFT  UITZENDING      28 december: De Stadsbron Leeft!

Op 28 december organiseert De Stadsbron, met medewerking van Radio Golfbreker, Bibliotheek Eemland, RTV Utrecht en omroep EVA, De Stadsbron leeft!. Dit is een heel middag- en avondprogramma in de koffiebar van de bibliotheek dat live wordt uitgezonden. U bent vanaf 13.30 uur uiteraard welkom in het publiek.
Het programma wordt afgewisseld met muziek en er zijn live cartoons door Leo Immerzeel.

Op het programma staan zowel Amersfoortse onderwerpen als dingen die de stad overstijgen. Zo is er een gesprek met enkele lokale politici die nieuw zijn in de stad, over hoe ze de stad zien en wat ze denken over de rol van onderzoeksjournalistiek in Amersfoort.

Daarna is er een gesprek met een aantal lokale en nationale onderzoeksjournalisten die reflecteren op het verleden en de toekomst van hun vak. In het panel zitten onder andere journalisten van Zembla, Vers Beton, een Rotterdams collectief van onderzoeksjournalisten, het Katholiek Nieuwsblad en Liwwadders uit Leeuwarden.

In het cultuurblok is er aandacht voor drie Eemlandse schrijvers, die in december een boek uitbrengen. Onder leiding van Karin Horst vertellen zij over de inhoud van hun boek.

Programma:

13.30 Welkomstwoord naar alle lezers en crowdfunders door Harmen Zijp en Frank Krijnen. Zij blikken terug op een half jaar De Stadsbron en nemen het publiek mee naar de ambities van dit medium

14:00 cultuur met Erik van Venetië, Karin Horst en Roelof Meijer

15:00 lokale politici over het nut van onderzoeksjournalistiek met Kees Hoogendijk als gespreksleider

16:00 onderzoeksjournalisten over de huidige stand van zaken en de toekomst van de onderzoeksjournalistiek onder leiding van Harmen Zijp

17:00 actualiteiten  met Erik van Venetië en Roelof Meijer met onder meer de Stichting Vrienden Eemhaven

18:00 EVA Sport met Arjan Klaver en Ilja Volkers met de hoogte- en dieptepunten van de sport in Amersfoort en Leusden

20:00 einde

DE LAATSTE BERICHTEN OP DE STADSBRON   www.destadsbron.nl

Zaterdag 29 en zondag 30 december Winterkwartier op de Wagenwerkplaats, 11.00 tot 16.00 uur – gratis!

                                   Wil je nog meedoen als vrijwilliger, meld je aan via de website

 

 Meer over Winterkwartier in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats

http://wagenwerkplaats.eu/winterkwartier 

Programma

In 2018 kan je tijdens Winterkwartier genieten van:

  • Twee verschillende theatershows door JeBo entertainment, elke dag een andere
  • Een ritje maken met de mini-stoomtrein
  • Klimmen en klauteren op de stormbaan
  • Glow in the dark Kinderdisco
  • Broodjes bakken boven een kampvuur
  • Oud Hollandsche spelen (o.a. blikgooien en sjoelen)
  • Knutselen en kleuren
  • Een bijzonder mooi geschminkt gezicht
  • Wat lekkers eten en drinken in ons restaurantje
  • En natúúrlijk skelteren, fietsen en rijden door de Verkeerstuin.

KERN-MET-PIT-PRIJS

Het Groene Spoor op de Wagenwerkplaats is genomineerd voor de kern- met-pit-prijs voor het project  HUISVESTING VOOR DE WILDE BIJ

Waarom Stemmen? Gijs schreef:

Waarom stemmen?

Per provincie wordt tijdens de Kern met Pit dag op 19 januari in jouw provincie een trofeewinnaar gekozen. Deze trofeewinnaar zal mede bepaald worden door de internet stemmen en door het juryoordeel. Dus hoe meer stemmen je hebt hoe meer kans je maakt.  De trofeewinnaar heeft het beste jury-oordeel en/of de meeste internetstemmers op het project. De trofeewinnaars krijgen een cheque ter waarde van 1.500 euro. Deze extra prijs is aanvullend op het predicaat Kern met Pit van 1.000 euro.

 

Meer weten? Zie het mooie artikel van Miranda Vrolijk van 18 december in het Vakblad voor Bloemisterij

https://www.hortipoint.nl/tuinenlandschap/het-groene-spoor-bouwt-tien-insectenhotels-in-amersfoort/

STEM DAAROM OP DIT PROJECT – volg de link – ALVAST BEDANKT!!!!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceHdUT5c7OR0tmXsAbL5l-9SWBk63HKOYfM2Lz0CXOckvoig/viewform                                                                       

Dit Bijenhotel staat op het Trapezium 

Joke Sickmann

 

 

 

.