Begin 2013 verwelkomt Amersfoort haar 150.000ste inwoner. Om dat te vieren, zetten we op een bijzondere manier alle Amersfoorters in het zonnetje. Want samen maken wij de stad.

Vanaf 2 januari kunnen alle Amersfoorters laten zien op welke manier zij bijdragen aan het karakter van hun stad. We starten dan met het maken van een digitaal stadsportret. Een momentopname van het Amersfoort van nu, met al haar 150.000 inwoners. Iedereen die zichzelf graag terug wil zien in dit stadsportret kan een foto of filmpje plaatsen op de website: www.amersfoortdatzijnwij.nl Alle foto’s en filmpjes vormen samen een mozaïek dat de historie in gaat als het beeld van Amersfoort in 2013.

Bedenk zelf welk beeld van jezelf, je buren, je gezin of je bedrijf je zou willen toevoegen aan dit mozaïek. Van de mooiste beelden maken we een filmtrailer die de burgemeester aan de stad presenteert op het moment dat de 150.000 ste inwoner er is. Wordt je foto of filmpje uitgekozen voor deze trailer, dan kun je rekenen op een prijs.

Via Twitter en Facebook kun je reageren op elkaars filmpjes, vrienden aansporen om ook mee te doen en je voorkeur uitspreken voor welke beelden thuishoren in de trailer: #Amersfoortdatzijnwij. http://youtu.be/PIGpx2HJZRo