Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor de 15de editie naar Amersfoort op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Amersfoorters die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl. 
Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.
Acts en huiskamers gezocht. 
Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetovert tot eendaags podia voor lokale performers.
Programmamaker Yasser Ibrahim: ‘’Gluren bij de Buren is één van de gezelligste jaarlijkse evenementen in Amersfoort en staat centraal voor verbinding, gezelligheid, plezier en het samen genieten van het bomvolle lokale talent wat Amersfoort te bieden heeft’’.
Aanmelden kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl
Als organisatie mee doen met Gluren bij de Buren? Het festival staat altijd open voor lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken en een impactvolle editie van het festival te organiseren. Neem vooral contact op met de organisatie.
Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne in samenwerking Scholen in de Kunst. Scholen in de Kunst ondersteunt en verzorgt kunst- en cultuureducatie in Amersfoort, Leusden en Soest, met als doel de cultuureducatie en -participatie in stad en regio te versterken.
 
Algemene informatie:
 
Datum: zondag 5 februari 2023
Tijden: 12:00 – 17:00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage gewenst