Noordewierweg geen racebaan!

De afgelopen maanden hebben Soesterkwartierders en de SP samen actie gevoerd om de Noordewierweg veiliger te maken. Terwijl iedereen ziet dat er vaak te hard wordt gereden, zijn er veel fietsers, voetgangers en schoolkinderen die de gevaarlijke weg moeten oversteken. En de actie lijkt succes te hebben! Bijna 1300 handtekeningen zijn opgehaald en de knalgele posters zijn door de hele wijk te zien.

Het is tijd voor de volgende stap:  nu moeten we de gemeente in beweging krijgen.

Tijdens de laatste bewonersbijeenkomst hebben we een paar dingen afgesproken:

  • op zaterdag 7 juli om 11:00u spuiten we met (in water oplosbaar) spuitkrijt een paar keer “30” op de weg. Automobilisten ontvangen ter hoogte van de AH een flyer, met de oproep om zich aan de 30 km te houden .  De pers wordt natuurlijk uitgenodigd!
  • Op 10 juli om 20:00u gaan we in het stadhuis de 1300 handtekeningen aanbieden aan wethouder Buijtelaar. Hierbij eisen we een veiligere Noordewierweg en stellen we voor om op de langere termijn met bewoners en winkeliers in gesprek te gaan hoe het gebied er in de toekomst uit zou moeten zien.
  • Een uur voor het aanbieden van de handtekeningen (10 juli 19:00u) komen gemeenteraadsleden naar het Soesterkwartier om met bewoners in gesprek te gaan. Als u ook uw zegje wilt doen, meldt u dan aan via Bets Beltman ivm de beschikbare tijd.

Samen maken we van deze actie een daverend succes. Dus zorg dat u aanwezig bent bij beide acties. Hoe meer bewoners, hoe serieuzer we zullen worden genomen. Zorg ook dat u tot en met 10 juli de gele poster zichtbaar ophangt! Zo laten we zien dat we samen een veilige Noordewierweg willen.

Voor meer informatie mail Bets Beltman

Zie ook de website: amersfoort.sp.nl en noordewierweggeenracebaan.nl

( mail of bel als u wilt inspreken of geen poster hebt ontvangen)