Vrijdag om halfzes was het dan eindelijk zo ver, de eerste groep kinderen t/m zes jaar kwamen griezelen in de speeltuin, de vrijwilligers van de speeltuin waren enkele dagen druk geweest om het gebouw van de speeltuin om te toveren tot een wel heel erg enge gelegenheid…….maar eerst was er disco, met deze groep mochten de papa’s, mama’s opa’s en oma’s nog mee, het zou anders wel heel erg eng gaan worden. Bij binnenkomst had creepy DJ Maarten enge geluiden aan staan enkele gezichtjes keken al wat verschrikt. Gelukkig duurde het niet lang en de DJ zetten ‘vrolijke’ Halloween muziek op en kon er naar hartenlust gedanst worden. Voor de mooist uitgedoste engerds en de engste dansers was er een prijsje beschikbaar. Maarrrrrr het engste moest nog komen…..graaf scary-speel-o-tuin had zijn speciale huis beschikbaar gesteld om alle mooi uitgedoste monstertjes te ontvangen. Gelukkig mochten bij de allerkleinsten de ouders of opa en oma mee want het was wel heel erg eng…. Gelukkig hadden alle spoken en geesten het allerbeste met de kleine monstertjes voor en verlieten met handen vol snoep met appeltjes en mandarijntjes door de achterdeur het enge huis. Veel verschrikte gezichtjes kregen hun kleur (voor zover dat kon) buiten weer terug.

Hierna ging het Halloweenhuis even dicht, alle vrijwilligers en medewerkers moesten even bijkomen van alle enge monsters die op visite waren geweest.

Om halfacht kwam de volgende groep engerds aan de beurt, van 7 t/m 12 jaar. Al geruime tijd was de plaats voor de deuren het rijk van de monsters die wachten tot ze naar binnen mochten. Creepy DJ Maarten had de ‘enge geluiden muziek’ weer aanstaan, toen iedereen binnen was barste de disco in alle hevigheid los. Na de vele verzoeknummers mochten ook hier de mooist uitgedoste en dansers een prijsje in ontvangst nemen. Gelukkig mochten ook deze monstertjes het huis van graaf scary-speel-o-tuin bezoeken. Eng was het, er klonk veel gegil naar buiten, soms nog meer dan met de kleinste monstertjes….. Waren er soms nog enge monsters bijgekomen?? Maar…. Gelukkig waren daar ook de verzachtende omstandigheden dat er snoep werd uitgedeeld met appeltjes en mandarijntjes. En verliet iedereen door de achterdeur het enge huis.

 

 

Een leuk opgezet Halloween feest door speeltuin soesterkwartier! Voor de kleinsten tot en met twaalf jaar. En ik denk dat ik namens alle kinderen spreek als ik zeg: volgend jaar weer?

 

Verslag en foto’s: (klik hier) Ton Schimmel