Zondag 5 maart vieren twee winkeliers, tegenover elkaar, respectievelijk hun 1 jarig en 2 jarig bestaan op de Noordewierweg.

Citroen en Peper

2016, om 15.04 uur knipt Wethouder Fleur Imming het lint door van het nieuwe establiment op de hoek Noordewierweg/ Berkelstraat van Sebastiaan en Myrthe. Een droomstart zou volgen. Met een uitgebreid assortiment aan broodjes, warm eten en de uitgebreide keuze uit taarten werd het een hectisch jaar.

Afgelopen week, is een kleine ruimte bij de zaak betrokken, alwaar nu extra ruimte is gecreëerd voor nog een 8 personen. En dat was nodig gezien de klandizie.

Sebastiaan, die vanmorgen 3 maart wat werd overvallen met het bezoek, vertelde:

” Na de start vorig jaar is het alleen maar drukker en drukker geworden. Onze service en het concept van de zaak, slaat kennelijk aan. En niet alleen in het Soesterkwartier. Ook uit omliggende wijken en gemeenten komen de klanten bij ons. De bestellingen voor diverse taarten naar keuze gemaakt, zijn een tak apart. Myrthe is daar dagelijks zeer druk mee. Gezien de toeloop in de zaak hebben we zelfs 2 personeelsleden in dienst genomen om de vraag aan te kunnen. Zondag vieren we het heugelijke feit van ons 1 jarig bestaan. En eigenlijk zijn we al bezig met vieren, want er lopen diverse acties. Een daarvan is dat de klanten hun kassabon weer inleveren. Die gaan allemaal in een “stolp”: waaruit wij weer prijswinnaars trekken.”

Zondag 5 maart is Citroen en Peper geopend en is het feest. Meer info op Facebook. of kijk op hun website.

Indradjaja

De aan de overzijde gelegen Toko Indradjaja, beleeft zijn 2 jarig jubileum. De oude bank/ annex Zeeman is al 2 jaar een begrip in het Soesterkwartier. De klanten, zoals men vertelde- hebben meestal een Indische en/of Surinaams afkomst. Maar ook van Nederlandse zijde is er genoeg belangstelling voor al onze “oosterse”producten. 2 jaar geleden, is de winkel geopend zonder veel tromgeroffel, maar wel met veel publieke belangstelling. De opgebouwde klantenkring is niet alleen samengesteld uit mensen uit het Soesterkwartier, ook uit omliggende gemeenten komen veel klanten hun “Toko”zaken doen..

De naamsbekendheid gaat van mond tot mond . Het jubileum wordt al een paar weken met diverse acties aangekondigd en gevierd.  Aanstaande zondag is de bekroning op het 2 jarige ondernemerschap. Voor het actie programma wordt verwezen naar hun Facebookpagina.

De redactie feliciteert beide ondernemers en wenst hun nog een langdurig bestaan op de Noordewierweg.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.