Al een tweetal keren werd bericht over de aanpassingen in de tuin van de Plataan. Op de hoek Noordewierweg/ Plataanstraat wordt een groot gedeelte van de aanwezige tuin ( het vroegere schoolplein) ingericht als “belevingstuin.”

De voornamelijk ouderen die de Plataan bezoeken, kunnen in deze tuin niet alleen genieten van een stuk natuur, maar er werkelijk ook dingen mee gaan doen en beleven. Daar waar de start nog een paar dagen werd vertraagd door sneeuw en ijs ( en bevroren grond) is er van de oude tuin niets meer te zien.

De graafmachine’s , bulldozers enz, hebben hun werk gedaan en de hernieuwde inrichting is in volle gang. Momenteel wordt er een gazon aangelegd waar later een stromende waterbeek doorheen zal lopen, veroorzaakt door een heuse handwaterpomp. Het insectenhotel staat nog steeds keurig op zijn plaats, maar alle hekwerken, hagen en andere belemmeringen zijn verwijderd.

De moestuin blijft uiteraard gehandhaafd.

Pal op het hoekje, in de beschutting van het gebouw is een terras aangelegd waar straks meubilair zal worden geplaatst. De sierbestrating die nu is aangelegd, geeft al een beetje de route aan, die straks gevolgd kan worden. De aanwezige hoveniers en werkmensen waren zeer enthousiast over de aan te leggen tuin, die zoals bekend mag zijn, open gesteld wordt voor alle omwonende.

Allereerst zal er met de NL doet dagen nog een fors kippenhok worden gebouwd en zijn er tijdens de “week van de zorg” ook diverse activiteiten. Deze en andere activiteiten vindt u terug op deze wijkwebsite onder de menuknop “evenementen” of klik gewoon hier.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.