Vrijdagavond 12 April, Om 19.00 uur zou de 1ste “SK Fissa” Disco-avond in de Reset beginnen, de jeugd kon niet wachten en was er dus ruim op tijd! Georganiseerd door Jeugd-, en jongerenmedewerker, Linda Blokpool met hulp van 9 stagiairs/ vrijwilligers. Peter Havens was de DJ en de man van de spotlights. De aankleding van de zaal met fluoriserende ballonnen en “armbandjes” maakte de sfeer bijna compleet.

Veel jongeren in stijl met fluoriserende opdruk op de kleding, anderen met witte strepen of shirts, ze waren er klaar voor. Eerst werd er nog wat onwennig in het rond gekeken, maar al snel bewogen de eerste zich op de dansvloer.

Hier en daar bleven – vooral de jongens – nog heel even “OudHollands bankhangen” in een poging de bekende “kat uit de boom te kijken”.

Ook waren er een paar jongeren die de grenzen op zochten, maar dankzij de begeleiding, werden de grenzen heel snel duidelijk gemaakt. Peter draaide de volumeknop terug, waarna Linda in duidelijk Nederlands liet weten waar de grens lag en wat het gevolg zou zijn als men zich daar niet aan hield. Waarna de volumeknop weer omhoog ging en er verder gedanst werd.

Om de beurt, werd er door Linda en haar vrijwilligers de wacht gehouden bij de deur, want met zo’n 40 jongeren in de “house” zijn er een paar ogen nodig om te weten wat er gebeurt en wie er in-, of uit gaat.

Binnen werd de sfeer verhoogd en de dansvloer voller mede dankzij de gedreven en gangmakende vrijwilligers. De jongeren in de leeftijd van  hebben genoten.

Gezien het aantal jongeren dat er deze avond was, gaat de Disco avond regelmatig herhaald worden. Zo wordt het jeugd- en jongerengebouw de “Reset” in ere hersteld.

Een dikke duim omhoog voor Linda Blokpool en haar Team van stagiairs/vrijwilligers!

 

Sfeerimpressie en fotoserie (klik hier): Nel Groenendijk