Glühwein zelf maken?

//Glühwein zelf maken?

Glühwein zelf maken?

Een ding is zeker: kant-en-klaar uit de fles is N I E T zo lekker als zelf gemaakt. Een fles uit de winkel zit vol met additieven, kunstmatige stoffen en aroma’s… Bah, zo vies! En zelf gemaakt lekker fris en natuurlijk.

Het is echt makkelijk om lekkere glühwein te maken. Een flesje wijn (een Merlot van 5-6 euro bijvoorbeeld, een beaujolais, 100 gr rietsuiker, een gebroken kaneelstokje, een of twee kruidnagels, een paar hageltjes peper, een steranijs en twee a drie blaadjes laurier, een snuifje nootmuskaat, een vanillestokje in tweeën geopend, de dunne schil van een citroen en een sinaasappel.

Laat de wijn met alle ingrediënten in een roestvrij stalen pan heel zacht inkoken voor een tiende van het oorspronkelijke volume … heel zacht. En laat de smaken in elkaar trekken als een infusie. Zorg ook dat de alcohol voor het grotendeels verdampt, om alleen het bouquet (smaak en aroma’s) van de wijn te proeven.

Zeef dan de wijn, breng het voor het serveren nog op warme temperatuur en schenk met zorg de wijn met een soeplepel in een mooie beker. En als je dat doet, denk aan de vreugde en dankbaarheid van jouw gasten!

Ook als de Kerst achter de rug is; gewoon, als er behoefte aan warmte en gezelligheid is.

Bron: www.dekokmetvleugels.nl

 

Door |2012-12-13T19:34:12+00:00zondag, 9 december 2012 |3 Reacties

3 Comments

 1. Redactie 10 december 2012 om 13:18 - Antwoorden

  Ook de wijn kan je beter zelf maken. Bij de merlot die je in de winkel koopt zit al gauw schrik niet 200 tot 300 mg sulfiet. Zeker als je de wijn dan ook gaat verwarmen wordt het echt hoofdpijn wijn.
  Bovendien is sulfiet kankerverwekkend.

 2. Sophia 10 december 2012 om 13:27 - Antwoorden

  Goed advies maar hoe maak je dan zelf wijn?

  • Redactie 10 december 2012 om 17:16 - Antwoorden

   Oh….misschien moet je dan lid worden van een wijngilde, daar leer je het.

Geef een reactie