De Buurt Uitvaart.

c (154)Een moeilijk,( zeker deze dagen )  maar misschien toch mooi en uitvoerbaar plan, we nodigen U graag uit om hierover te praten.

Speeltuinvereniging Soesterkwartier, Noordewierweg 271

Dinsdag ,2 februari 2016, aanvang 19.45 uur.

Deze avond gaat over de vragen: kan een uitvaart goedkoper, wat mag je zelf doen bij een uitvaart en wat kun je samen doen met mensen en ondernemers in de buurt? De werkgroep Buurtuitvaart Soesterkwartier wil hierover graag met buurtbewoners in gesprek.

_CSC0161Praten over de dood is iets persoonlijks. Het karakter van de avond is informeel en informatief. We geven voorbeelden hoe families en buurtbewoners veel kosten hebben bespaard door dingen zelf uit te voeren. Weet u wat mogelijk is? En welke risico’s u loopt als u de uitvaart van een zus of vriendin gaat regelen? Ook kijken we naar hoe een buurtuitvaart eruit kan zien in 2020. Wat kunnen we in onze buurt gaan opzetten? Waar is behoefte aan? U bent van harte welkom als buurtbewoner of betrokkene uit het Soesterkwartier.

Met de ideeën en wensen van buurtbewoners gaat de werkgroep verder werken aan nieuwe vormen van  buurtuitvaart in het Soesterkwartier: persoonlijk, goedkoper en met de buurt.

De werkgroep buurtuitvaart Soesterkwartier bestaat uit 6 buurtbewoners en is ontstaan uit de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier en het wijk-economieproject.

  • Recent is het Soesterkwartier opgeschrikt door het plotselinge overlijden van een zeer jonge vrouw van 18 jaar. Hoe verschrikkelijk dit voor alle betrokken ook is, heeft de familie haar crematie ” goed”geregeld. Het Soesterkwartier zorgt er voor dat er namens de Wijk en de klanten van AH bloemstukken worden verzorgd. Resterende middelen zullen indien gewenst, worden aangewend voor de verdere begeleiding en ondersteuning. Het afscheid van haar is op 1 februari.

  • Zie hier een voorbeeld van Buurtuitvaart, zoals bovenstaand wordt aangehaald. Niet te ontkennen is dat er ook bewoners zijn die geen uitvaartverzekering hebben, of een te lage dekking. Een uitvaart kost een heleboel geld. Te denken valt, om dit in de eigen wijk kostenbesparend te maken. Bv. een eigen timmerbedrijf voor een kist, of het gebruik van “wade’s” in plaats van een kist. De bloemen tegen een afgesproken prijs. Volgauto’s van een netwerk uit de wijk. enz.  Zeker de moeite waard om over na te denken en mee te praten.

  • Graag verwelkomen wij U op 2 februari in de Speeltuin Soesterkwartier.

Voor vragen en info: Marijke Ott, 06-44416109.

Noot redactie: Wij merken op, dat deze bijeenkomst in de Speeltuin Soesterkwartier al enige tijd gepand was. Wij begrijpen dat door het ongeval van de 18 jarige  Kimberley er veel emoties zijn in het Soesterkwartier. Het onderwerp als hierboven omschreven, kan ook een aanzet zijn tot een veranderende opzet van een Uitvaart. Reden dat wij na uitvoerig overleg met de organisatie deze uitnodiging hebben geplaatst.

Red. KvR.